TJA ve HDP’li kadınlar depremzedelerle buluştu

TJA ve HDP’li kadınlar, İslahiye ve Nurdağı’ndaki depremzedelerle buluştu. Mor TIR’lar kadın depremzedeler için boşaltılırken kadınlar; “Yaralarınızı birlikte saracağız” mesajı verdi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi’nin öncülüğünde yüze yakın kadın, İslahiye’deki kriz koordinasyon merkezinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptıkları basın açıklamasının ardından İslahiye ve Nurdağı’ndaki depremzedelerle buluştu.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve HDP Wan Milletvekili Muazzez Orhan’ın da aralarında yer aldığı kadınlar, ilk olarak İslahiye’deki çadır kamplarına ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyarette kadınların sorunlarını dinleyen HDP’li milletvekilleri, sorunları Meclis’e taşıyacaklarını aktardı.

‘YARALARINIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ’

Depremin ardından geçen ilk dört günde devlet ve kurumlarının İslahiye’ye gelmediğini ve yalnız bırakıldıklarını ifade ederken, milletvekillileri ve beraberindeki kadınlar, “Yaralarınızı birlikte saracağız” mesajı verdi.

‘YASIMIZ MÜCADELEMİZİ BÜYÜTME SEBEBİMİZ’

“Yasımız mücadelemizi büyütme sebebimiz” şiarıyla yola koyulduklarını dile getiren kadınlar, sonrasında Nurdağı İlçesi’nin Gözlühöyük Mahallesi ve ona bağlı Kırkağaç mezrasına doğru yola çıktı. Depremzedeler ile gerçekleştirilen sohbetler sırasında en çok dile getirilen sorunun su ve elektrik olması dikkat çekerken, yurttaşlar depremin 26’ncı gününde bu sorunun hala devam etmesine tepki gösterdi.

İKTİDARIN GÖSTERMELİK ZİYARETLERİ

Depremzedeler, AKP-MHP milletvekillerinin gerçekleştirdiği ziyaretlerin “göstermelik” olduğunun altını çizerken bir depremzede, “Defalarca geldiler, sadece not alıp gittiler. Kaderimize terk edildik” dedi.

 Ziyaretler sırasında Türkiye ve Kurdistan’ın dört bir yanından gelen Mor Tırlar da depremzede kadınların ihtiyaçlarını karşılamak için boşaltıldı.