TJK-E: 30 yıllık onura ortak olalım!

TJK-E: Delallerin, Berivanların mirasına sahip çıkmak için Festival’e!

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Cumartesi günü düzenlenecek Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne katılmaya çağırdı. TJK-E, “Kadim kültürümüzün taşıyıcısı ana soylu toprakların yiğit kadınları olarak herkesi 30 yıllık bu geleneğin onuruna ortak olmaya çağırıyoruz” dedi.

TJK-E yazılı bir açıklama yaparak, Avrupa’da yaşayan başta Kürt kadınları olmak üzere, demokratik, sosyalist, feminist kadın çevreleri, Kürdistanlılar ve dostlarını Cumartesi günü Hollanda’nın Landgraff kentinde gerçekleşecek Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne katılmaya çağırdı.

Festival’in 30. kez gerçekleşecek olmasına dikkat çeken TJK-E, “Yarım asrı bulan Özgürlük Mücadelemiz, büyük fedakarlıkla, belki tarifi zor acılar ve ağır bedellerle doludur. Ama bir o kadar da varlığımızı ve özgürlüğümüzü sağlayan büyük değer ve kazanımlarla... İşte Avrupa’da 30’uncusu gerçekleşen Kürt Kültür Festivalimiz de bu kazanımlardan biridir. Bu festival Avrupa’da Kürtlerin en büyük buluşması olmakla birlikte; Kürt halkının ve kadınlarının ‘işgale, fiziki ve kültürel soykırıma karşı  kültürüme, dilime, beni var eden tüm değerlerime bağlıyım’ mesajını verdiği bir platformdur. Kadınlar kültürün en temel taşıyıcısıdırlar. TJK-E olarak, kadim kültürümüzün taşıyıcısı ana soylu toprakların yiğit kadınları olarak herkesi 30 yıllık bu geleneğin onuruna ortak olmaya çağırıyoruz” dedi.

Festival’in gerçekleştiği zamanlamaya dikkat çeken TJK-E  “Bu festivaller aynı zamanda sürgün geldiği Avrupa’da mücadelesini sürdüren nice isimsiz kahramanın emekleri ve bizlere mirasıdır. Kısa bir süre önce şehadet haberini aldığımız Delal Nurhak arkadaş da Avrupa’da halkı için çalışma yürüten bu kahramanlardan biriydi. Zap, Avaşîn, Metîna’da devam eden kadın direnişini selamlamak, Berivan Zilanların, Delal Nurhakların mirasına sahip çıkmak için, bu onura ortak olmak için tüm kadınları Cumartesi günü Landgraff’a bekliyoruz.”