TJK-E: Öfkemiz katillerin yakasına yapışacak!

Paris saldırısında katledilenlerden birinin Kürt Kadın Hareketi’nin öncülerinden Emine Kara olduğunu açıklayan TJK-E, “Hiçbir saldırı kadın devriminin ilerleyişini durduramayacak. Öfkemiz katillerin yakasına yapışacaktır” vurgusunda bulundu.

TJK-E, yaptığı açıklama ile Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik hunharca saldırıda Kürt Kadın Hareketi’nin öncülerinden Evîn (Emine Kara), Kürt sanatçı Mîr Perwer ve bir yurtseverin katledildiğini açıkladı. Şehit ailelerine başsağlığı dileyen TJK-E, Kürt kadınlarının, kadınların katliyle bilinen Paris şehrinin utancını tüm insanlık adına silene kadar mücadele edeceğini söyledi.

TJK-E’nin açıklaması şöyle:

“Bugün Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle bir saldırı düzenlendi. Bu saldırıyı da 9 Ocak Katliamı’nda olduğu gibi Türk devleti organize etmiştir. Katil Erdoğan ve Türk devletinin soykırımcı sistemidir.  Fransa devleti de önlem almayarak, suçluyu kriminalize ederek, suçu örtbas etmiş, katliama ortak olmuştur. Bu hunharca saldırıda Kürt Kadın Hareketi’nin öncülerinden Evîn (Emine Kara), Kürt sanatçı Mîr Perwer ve bir yurtseverimiz katledilmiştir.

Evîn yoldaşımız şahsında şehit ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 

EVÎN YOLDAŞIMIZIN KATLEDİLMESİ TESADÜF DEĞİLDİR

Evîn yoldaşımız Botan’ın doğal kültürüyle büyümüş, cesur, emekçi, toprak ve özgürlük bilinciyle yoğrulmuş, çok güçlü bir kadındı. Ülkemizin her parçasında kadınlar ve ülkesi için mücadele etmiş, yüreği ve bilinciyle sömürgecilere meydan okumuştur. Bu emekle yoğrulmuş, yaşamını özgürlüğe adayan yiğit Kürt kadınının katledilmesi tesadüfi değildir. Katil erkek-devletler kadınların katliyle, kadınların özgürlük mücadelesini durduracağını sanmaktadır.

Sakinelerin şahsında Paris Katliamı’nda hedeflenen Kürt Kadın Hareketi, Evîn arkadaşımızın vurulmasıyla yine hedeflenmiştir. Yine kadınlara, özgürlüğe ve Kürtlere kurşun sıkılmıştır. Yine Paris’te kadınların kanı dökülmüş, yine katliamcıların suçları karanlığa bırakılmıştır.

AVRUPA SUSTUKÇA ERDOĞAN’IN BATAKLIĞINA SAPLANACAKTIR

Bu katliam Kürt halkı ve kadınlarının Paris Katliamı’nın ardındaki kirli ittifakları ve sırları kaldırmak için ısrarla sorumluların yakasına yapıştığı bir anda düzenlendi. Görünen o ki bu katliamda yine Kürt kadınlarının dünyaya yayılan sesini susturmaya çalıştılar. Kendi çıkarları için kirli ittifaklar kuran, halkların, ezilenlerin ve kadınların hakikati aydınlatma çağrılarına kulağını tıkayan ulus devletler ise yine sessiz. Erdoğan Kürt kadın öncülerini katlederek Kürtlere karşı yürüttüğü soykırım savaşını Avrupa’nın merkezine de taşımıştır. Avrupa sustukça, çıkarları için taviz verdikçe Erdoğan’ın bataklığına saplanacaktır.

KÜRT KADINLARININ EVRENSELLEŞEN SESİNİ SUSTURAMAYACAKLAR

Paris Katliamı’nın 10. yıl dönümü yaklaşırken ve ‘devlet sırrını kaldırın’ talebimizle katliamı protesto etmeye hazırlanırken, Kürt kadınlarına verilen bu mesajı aldık.  Bu saldırı bir kez daha Türk devletinin ve onun her türden kirli ittifaklarının hedefinde Kürt kadınların olduğunu göstermektedir. Biz diyoruz ki; sömürgeci- faşist Türk devleti bizi susturmaya çalıştıkça biz daha çok haykıracağız, onlar sokakları bize kapatmaya çalıştıkça biz sokakları dolduracağız, onlar bizi katliamla tehdit ettikçe biz onlara ‘yaşamak direnmektir’ sloganıyla cevap vereceğiz.

KÜRT KADINLAR ÖZGÜRLÜĞE ÖLÜMÜNE BAĞLIDIR

Katliamcılar ve bu katliama göz yuman her güce diyoruz ki; Kürt kadın devrimini hiçbir yerde, hiçbir saldırı durduramayacak. Bizi yoldaşlarımızın, yurtseverlerimizin acısını yaşatarak güçsüz bırakmak isteyen herkes bunu böyle bilsin. Kürt kadınlar özgürlüğe ölümüne bağlıdır. Kürt kadınlar, direnmeyi Sakine Cansız’dan öğrendi.  Kürt kadınlar, mücadele etmeyi ekmek ve sudan daha değerli gördü. Hiçbir güç onları bu hakikatin mücadelecisi olmaktan vazgeçiremeyecektir. 

Kürt kadınlar 10 yıl önce Paris’te olduğu gibi katliamcılardan hesap sorana kadar alanlarda hakikati aydınlatmaya, kadınların katliyle bilinen Paris şehrinin utancını tüm insanlık adına silene kadar mücadele edecektir. Evîn ve diğer yurtsever arkadaşlarımızın hesabını sorana kadar sokaklara olacağız. Adalet yerine bulana kadar mücadelemizden vazgeçmeyiz. Unutmayın! Yere düşen her fidan ÖFKEMİZİ DAHA FAZLA BÜYÜTECEKTİR.  ÖFKEMİZ, KATİLLERİN YAKASINA YAPIŞACAKTIR.

YAŞASIN KADIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZ!

KAHROLSUN KATİL TÜRK DEVLETİ!”