TJK-E: Anaların yüreği faşizmden güçlüdür

Avrupa Kürt Kadın Hareketi, ''Faşist ve insanlıktan uzak Türk devleti bilmelidir ki, Cumartesi Anneleri'nin ve kayıp yakınlarının acıdan, öfkeden, umuttan ve özlemden ördüğü bu direniş ağı daha da büyüyecektir‘‘ dedi.

Tevgera Jinên Kurdistan-Ewrupa-TJK-e (Avrupa Kürt Kadın Hareketi), Cumartesi Anneleri’ne yönelik polis saldırısına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, devlet tarafından kaybedilenlerin anneleri öncülüğündeki eylemin, Türk devletinin faşist saldırılarına ve zor doğa koşularına rağmen 700 hafta boyunca sürdüğü hatırlatıldı.

TJK-E açıklaması devamla şöyle:

''Eylemin ilk haftasından beri çocuklarını ve yakınlarını katlettiği, cenazesini dahi vermediği bu insanlara faşist yüzünü gösteren Türk devleti, 700'üncü haftada da gerçek yüzünü göstermiş, başta Cumartesi Anneleri olmak üzere bütün Cumartesi İnsanları'na devlet şiddeti uygulamıştır.

Faşist ve insanlıktan uzak Türk devleti bilmelidir ki, Cumartesi Anneleri'nin ve kayıp yakınlarının acıdan, öfkeden, umuttan ve özlemden ördüğü bu direniş ağı daha da büyüyecektir. Bundan önceki haftalarda da olduğu gibi Cumartesi Anneleri/İnsanları faşist saldırılara asla boyun eğmeyecek ve kaybedilenlerin failleri yargılanıp adalet yerini buluncaya kadar sürecektir.

Biz Avrupa'nın her yerinde yaşayan örgütlü Kürt kadınları Cumartesi Anneleri/İnsanları'na yapılan faşist saldırıları nefretle kınıyoruz. Kayıp yakınlarının haklı mücadelesini bulunduğumuz her yerde, her koşulda sahiplenecek ve onların onurlu direnişini bütün dünyaya duyurmak için yanlarında olacağız.‘‘