TJK-E, AP önündeki eyleme çağırdı

TJK-E, işgalci Türk devletinin kimyasal silah saldırılarına karşı Avrupa Parlamentosu(AP) önünde düzenlenecek eyleme seferberlik ruhuyla katılmaya çağırdı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) açıklamasında şunlar belirtildi:

"HPG tarafından dün yapılan açıklama ve yayınlanan görüntüler ardından olağanüstü bir eylem sürecine girmiş bulunmaktayız. Aylardır tüm açıklamalara, çağrılara rağmen üç maymunları oynayan uluslararası kurumların sessizliği sonucu insanlık suçları vicdanların artık kaldıramayacağı bir boyuta gelmiştir. 
Kimyasalın etkilerini gösteren görüntüleri izlemek yüreğimizin kaldıramayacağı kadar ağır. Dolayısıyla karşı karşıya olduğumuz sorumluluk da ağır. Öfkemizi iyi örgütlemek, uluslararası kurumları harekete geçirmek gibi bir sorumluluğumuz var. Yapacağımız eylemlerle gerillanın nefesi olmak, bu varlık yokluk savaşını gerillayla birlikte omuzlamak durumundayız. Avrupa’da tüm alanlarda örgütlü yapımızı, kadın örgütlerini, ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganında kendini gören, geleceğini gören tüm kadınları kesintisiz eylem sürecine katılmaya çağırıyoruz. 20 Ekim Perşembe günü Avrupa Parlamentosu önünde düzenlenecek protesto gösterisine de bu seferberlik ruhuyla katılmaya davet ediyoruz.