TJK-E gözaltıları kınadı, halka çağrı yaptı

Kürt kadınlara dönük siyasi soykırım operasyonuna tepki gösteren TJK-E, "Tüm halkımızı irademize, sesimize sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), kadınlara dönük siyasi soykırım operasyonları üzerine yazılı açıklama yaptı.

"AKP-MHP faşist rejiminin kadın düşmanı politikaları her geçen gün katlanarak büyüyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Buna karşı kadınlar şiddete, faşizme ve haksızlığa karşı mücadelelerini aralıksız sürdürüyor. Kadınların bu onurlu mücadelesinden korkan AKP-MHP faşist rejimi bu sabah yeni bir saldırı dalgası başlatmıştır" denildi.

Amed ve Antep'teki siyasi soykırım operasyonlarında çok sayıda kadının, AKP-MHP iktidarının düşman politikalarıyla gözaltına alındığı belirtilerek, "Bu hukuksuz uygulamayı kınıyor ve kadınlar olarak bu saldırıları asla kabul etmeyeceğimizi belirtiyoruz. Gözaltına alınan kadın aktivistler derhal serbest bırakılmalıdır" diye kaydedildi.

'TÜM HALKIMIZI SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

TJK-E, açıklamasında şunları da ifade etti:

"Biz kadınlar, kadın mücadelesinin kazanımlarına yönelik bu faşist rejimin baskı, işkence ve yok etme siyasetini asla kabul etmeyeceğiz, buna karşı mücadeleyi daha fazla güçlendireceğiz.
Kadınlar her gün, her koşulda mücadeleden vazgeçmedi, herkesin sesi oldu. Bu faşist uygulama ve saldırılar mücadeleyi durduramayacağı açıktır.
Bu temelde başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı irademize, sesimize sahip çıkmaya çağırıyoruz."