TJK-F, kadın şehitleri anma etkinliği düzenliyor

TJK-F, başta KJK Yürütme Konseyi Üyesi Delal Nurhak olmak üzere farklı alanlarda şehit düşen kadın gerillalar için 24 Eylül Cumartesi günü düzenleyecekleri anma etkinliğine katılım çağrısı yaptı.

Fransa Kürt Kadın Hareketi, 2019 yılının 13 Eylül günü yanında bulunan arkadaşı Ş.Zilan Qamışlo ile şehadete ulaşan KJK Yürütme Konseyi Üyesi Delal Nurhak ( Esma Erat) başta olmak üzere mücadelenin çeşitli alanlarında şehit düşen Ronahî Dersim ve Tekoşîn Amed’i anmak üzere 24 Eylül Cumartesi günü Paris’te anma toplantısı düzenliyor.

“Anmak unutmamak ve takip etmektir” diyen TJK-F, yazılı bir açıklama ile başta şehit aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkını ve dostlarını katılmaya çağırdı.

TJK-F açıklaması şöyle:

“33 yıllık bir yolculuğun doruk noktası olarak yaşanan şahadet Delal Nurhak arkadaşımızın şahsında kadın özgürlük hareketimizin devrimci mücadeledeki ısrarı ve kararlılığıyla zaferle taçlandırılacaktır.

Büyük bir emek ve kadın devrimiyle kişiliğini örmüş, kadın devrimini yüreğinde hisseden ve kadın devrimi ile bir olan Delal arkadaşımız, yaşam ve mücadele gerçeğiyle son nefesine kadar örnek bir temsil yaratmıştır. Önderlik sahasından, serhildan diyarları metropollere, metropollerden zindanlara, zindanlardan dağlara, kadının temel çalışma alanı olan ekonomik çalışmalardan, PAJK ve KJK merkezi çalışmalarına kadar birçok alanda görevler üslendi ve sorumluluklarını yerine getirmenin çabası, ısrarı ve koşuşturması içindeydi hep…

Kadın, insan ve doğa sevgisi ile büyüttü yüreğini ve bilincini. Bu bilinci ve hafızayı genç kuşaklara aktaran öncüler bir oldu. Genç yoldaşları olarak Zîlan, Ronahî, Tekoşîn ve daha niceleri de öncülerinin izinden giderek onların yaratmış olduğu değerlerle Kürdistan kadın devriminin dinamik gücü olarak aynı coşkuyla mücadeleye atıldılar. Kuşaklar birbirini besleyerek geleceği özgürce örmenin telaşıyla özgür Kürdistan, Özgür kadın ve toplumdan ısrar ettiler.

Mücadelemizin iyilik-güzellik ve doğruluk abideleri olarak, onları anmak için Cumartesi günü 24 Eylül tarihinde bir araya geliyoruz.

Anma toplantısına tüm halkımızı, dostlarımızı, şehitlerimizin ailelerini ve duyarlı tüm kesimlerini katılmaya çağırıyoruz.”

24 Eylül Cumartesi günü saat 13.00’da başlayacak anma etkinliğinin adresi şöyle:

7 Avenue De la Resistance

93240, Stains