UNICEF binasına katledilen çocukların fotoğrafları bırakıldı

TJK-F, Türk devletinin çocuk katliamlarına dikkat çekmek için UNICEF önünde yaptığı eylemde, “Yılın başından bu yana Türkiye'nin hedefli drone saldırıları Rojava'da en az 50 kişiyi öldürdü" hatırlatması yaparak, bir an önce harekete geçme çağrısı yaptı.

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’de yaptığı çocuk katliamlarına dikkat çekmek için Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) önünde eylemde gerçekleştirdi.

Fransa’nın başkenti Paris’te, saat 16.00'da UNICEF önünde bir araya gelen TJK-F üyeleri, ellerinde katledilen çocukların fotoğraflarının yanı sıra "Türk devleti katliam yapıyor", "Rojava'yı koru" pankartları taşıdı.

"Türk drone saldırısında dört çocuk öldü haberiniz var mı" seslerinin yükseldiği UNICEF binası önünde TJK-F adına yapılan açıklamada çocuk ölümlerine dikkat çekildi. 

"Yılın başından bu yana Türkiye'nin hedefli drone saldırıları Rojava'da en az 50 kişiyi öldürdü" hatırlatması yapan TJK-F, UNICEF’e bir an önce harekete geçme çağrısı yaptı.

"Katil Erdoğan", "faşist Türk devleti Kürdistan'dan defol", "Jin jiyan azadî" sloganlarının susmadığı eylemde, "Suriye'nin kuzeyinde, BM destekli bir kız eğitim merkezi, bir Türk savaş uçağı tarafından bombalandı. Dört öğrenci hayatını kaybederken, bazıları ağır olmak üzere 11 öğrenci de yaralandı. Bu vahşi ve tüm uluslararası yasalara aykırı saldırı, bir savaş suçu teşkil etmektedir. Bu, halkımıza yönelik soykırım saldırısıdır, DAİŞ tarafından işlenen vahşetin devamıdır" denildi. 

Uluslararası toplumun sessizliğinde yapılan bu saldırılara dur denilmesi için harekete geçilmesi çağrısı yapılan eylemin bitiminde, katledilen çocukların fotoğrafları UNICEF binasının önüne bırakıldı.