TJK-F ve CDK-F: Adalet karanlık kaldıkça Fransa da suçludur

TJK-F ve CDK-F, Paris Katliamı'na dikkat çekerek, " “Adalet Karanlıkta Kaldıkça Fransa Suçludur!” dedi, yürüyüş ve mitinglere çağırdı.

Fransa Kürt Kadın Hareketi ( TJK-F) ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi ( CDK-F), Paris Katliamı'na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Paris’te 9 Ocak 2013’te PKK’nin kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbin) ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez (Ronahi) hunharca katledildiler. Bu, katliamın üzerinden tam 9 yıl geçmesine karşın halen adalet sağlanmadı" denildi.

'GERİLLANIN OPERASYONUYLA TÜRK DEVLETİ TEŞHİR OLDU'

"9 Ocak’ın hemen ardından açılan ilk  soruşturmada katliamın Türk istihbarat teşkilatı MİT tarafından organize edildiği açıklığa kavuşmuştu" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:
"Buna rağmen Fransa yargısı 'tetikçi öldü, dava kapandı' gerekçesini öne sürerek dava dosyasını kapattı. Söz konusu kararın ardından HPG’nin gerçekleştirdiği Sakine Cansız Devrimci İntikam Operasyonu’yla ele geçirdiği üst düzey 2 MİT görevlisi, bu suikastın başbakan ve Erdoğan’ın bilgisi ve onayı alındıktan sonra yapıldığını  itiraf etmiş ve davanın seyrini değiştirecek bilgiler sunmuştu. Bununla birlikte, Belçika’da Kürt siyasetçilere dönük suikast planlarının ortaya çıktığı ve Belçika yargısına taşınan bazı gelişmeler yargı tarafından dikkate alınarak dava konusu yapılmıştı. Bu davada, katliamın organizesindeki isimler ve o dönemin Paris Başkonsolosu İsmail Hakkı Musa’nın da işin içinde bulunduğu ortaya çıkartılmıştı. Bütün bu gelişmelerin ardından aile avukatlarının yeniden  başvurusu sonucu son üç yıldır bir soruşturma açılmasına karşın, Fransız istihbarat servisleri ellerindeki bilgileri 'devlet sırrı' olduğu gerekçesiyle soruşturmayı yürüten hakim ile paylaşmayı reddediyor."

'FRANSA GERÇEKLERİ ENGELLİYOR'

Bu ret Fransa’nın gerçeklerin açığa çıkartılmasında yargısını işlevsiz kıldığı gibi soruşturmanın ilerlemesi üzerindeki siyasi baskıyı da özetler niteliktedir. Bu tutum aynı zamanda, Türk istihbarat servisi MİT tarafından Fransız topraklarında işlenen bir terör suçunu da cezasız kılmaktadır. Devlet sırrını kaldırmamak, Fransız makamları tarafından adaletin ağır inkarı olacağını belirtiyor ve diyoruz ki adalet ve gerçekler karanlıkta kaldıkça Fransa suçlu kalacaktır!"

YÜRÜYÜŞ VE MİTİNGLER

Açıklamada şunlar da ifade edildi:
"İlk günden bugüne adaletin sağlanması için alanlarda olan tüm Kürdistani kurumlar olarak bu yılda  “Adalet Karanlıkta Kaldıkça Fransa Suçludur!”şiarıyla başta  Paris olmak üzere Kürdistanlılar 9 Ocak’ta katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için alanlarda olacak.
Katliamın  hesabını sormak için 8 Ocak günü saat 12.00’de katilamın gerçekleştiği bölge Gare Du Nord’dan Republique Meydanı’na bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. 9 yıldır Kürt halkının, ailelerin adalet arayışı görmezden gelenlere bir kez daha sesleniyoruz;
-Katliamın emrini Erdoğan verdi, yargılansın!
-Devlet sırrı gerekçesi adaleti karanlıkta bırakamaz !
- Ekonomik ve siyasi çıkarlar adaletin üstünde olamaz ve bu katliamı aydınlatmadığınız sürece suçlu kalacaksınız !
Paris katliamını protesto ve adalet arayışı 9. yıl etkinlikleri :
5 Ocak günü saat 11.00’de Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nden Kürdistan Enformasyon Bürosu’na Adalet ve Hakikat Yürüyüşü,
8 Ocak günü saat 12.00’de  Gare Du Nord-Republique Meydanı’na 'Adalet Karanlıkta Kaldıkça Fransa Suçludur' şiarıyla bir kez daha üç devrimci Kürt kadının hesabının sorulduğu yürüyüş ve miting.
9 Ocak 2022 günü saat 12.30’da katliamın gerçekleştirildiği Rue Lafayette bulunan  Kürdistan Enformasyon Bürosu önünde anma etkinliği.
Üç Kürt kadın devrimci Sara, Rojbin Ronahi şahsında  Kürt halkının barış, demokrasi ve özgürlük talebine sıkılan kurşunlara karşı bir kez daha adalet talebimizi  9 Ocak katliamının yıl dönümü vesilesiyle gerçekleştireceğimiz eylem ve anmalarda yineleyeceğiz. Tüm Kürdistanlıları, devrimci demokrat kamuoyunu ve dostlarımızı düzenlenecek eylemlere güçlü bir şekilde katılıp hesap sormaya çağırıyoruz."