Türk devletinin kadın katliamları İsviçre'de protesto edildi

Türk devletinin Kobanê'nin Helîncê Köyü'ne yaptığı ve 3 kadının yaşamını yitirdiği saldırı İsviçre’nin Bern, Basel, Cenevre ile Zürih kentlerinde İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK -S) öncülüğünde protesto edildi.

İşgalci Türk devleti tarafından dün akşam saatlerinde Kobanê'nin Helîncê Köyü'nde gerçekleştirilen ve 3 kadının yaşamını yitirdiği saldırı İsviçre’nin Bern, Basel, Cenevre ile Zürih kentlerinde İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK -S) öncülüğünde protesto edildi.

BERN

Bahnhofplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar ile dostları bir miting yaptı.

Eylemde katliam saldırısında yaşamını yitiren kadınların fotoğraflarının yanı sıra üzerinde "Dünyayı kadınlar değiştirecek", "Kadın ve çocuk katili Erdoğan" yazılı pankart, PKK, YPG bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri taşındı. Çarxe Şoreşê marşı eşliğinde saygı duruşu ile başlayan eylemde kadın meclisi ile Defend Rojava aktivistleri tarafından birer konuşma yapıldı. Konuşmaların ardından Almanca bildiri okundu.

Kısa süreli oturma eylemi sonrası eylem sloganlarla sonlandırıldı.

BASEL

Markplatz’daki Kanton Parlamentosu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ile dostları düzenledikleri eylemle kadınları hedef alan Türk devletinin katliam saldırılarını protesto etti.

ZÜRİH

Helvetiaplatz’daki St Jacob kilisesi önünde Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgali ve özellikle kadınları hedef alan katliam saldırıları protesto etti.

Sık sık Türk devletinin kadınları hedef alan katliam saldırılarına karşı sloganların atıldığı eylemde kurumlar adına konuşmalar yapıldı ve Almanca bildiriler okundu.

27 Haziran Cumartesi günü Helvetiaplatz’da yapılacak olan İsviçre merkezi yürüyüş ve mitingine katılım çağrısıyla eylem sonlandırıldı.

CENEVRE

Cenevre’de ise Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği binası önünde bir araya gelen Kürdistanlılar Türk devletinin kadınları hedef alan katliam saldırını protesto etti.