Türk devletinin katlettiği çocuklar için Bern'de eylem

Kadın Kırımına Karşı İsviçre Grubu kentin önemli noktalarına, Türk devletinin katlettiği Raniya Eta, Zozan Zêdan, Dîlan Izedîn ve Diyane Elo adlı kız çocuklarının afişlerini astı.

Türk devletinin 18 Ağustos’ta Kuzey ve Doğu Suriye’nin Til Temir ve Hesekê yolu üzerinde yer alan Şemokê köyünde bulunan bir okula yönelik Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile saldırısında katledilen 4 çocuk için İsviçre'nin Bern kentinde afişleme eylemi yapıldı.

Kadın Kırımına Karşı İsviçre Grubu (Gruppe Offensiv gegen Feminizide) aktivistleri tarafından kentin önemli noktalarına, katledilen çocuklar Raniya Eta, Zozan Zêdan, Dîlan Izedîn ve Diyane Elo'nun afişleri asıldı. 

Kadın Kırımına Karşı İsviçre Grubu adına Almanca ve Fransızca  "18 Ağustos Perşembe günü, BM destekli bir kız çocuklarına yönelik eğitim merkezi, Birleşmiş Milletler (BM)  destekli bir Türk İHA'sı  tarafından bombalandı. 4 kız çocuğu öldü, 11 kişi yaralandı. Ölen çocukların isimleri ise Dîlan Ezedîn, Ranya Eta, Zozan Zêdan ve Diyana Elo. Zarok bingeha jiyanê ne! Kederimiz öfkeye, öfkemiz dirence dönüşüyor" denildi.

Devamında ise, "Bu saldırılar birer kadın cinayetidir. Türk ordusunun gençlik ve kadın hareketlerine yönelik bu saldırıları, dolayısıyla toplumun ve devrimin tam merkezine yapılmıştır. Türkiye, kendi kendini yöneten Rojava bölgesine savaş açıyor, okulları bombalıyor, çocukları öldürüyor ve dünya sessizce izliyor! Kadınlara ve kız çocuklara yönelen bu saldırılar ataerkilliğe karşı mücadele yürüten bizleri derinden sarsıyor. Bu saldırılar sadece bireylere yönelik saldırılar olmayıp, ataerkil ve kapitalist yönetimi sürdürme ve genişletme stratejisinin bir parçasıdır. Rojava Devrimi’ni savunarak bu saldırıları geri püskürteceğiz" ifadeleri kaydedildi.