Vurdukça kazanma inancı

Savaşmakla kalmıyor YJA Star gerillası, bedel veriyor, değer yaratıyor. Geleceği belirleyen tarihi yazdığının farkındadır. Bunun bilinciyle vuruyor. Nereye vurduğunu ve neler kazandıracağını biliyor.

Amara Harun’un kadrajından elime düşen bir fotoğraftan yola çıkarak, anımsamıştım asırlar önce çarmıha gerilen İsa’nın sözlerini. “Ey beni işitenler! Canlara kıyanlar, ırkçılık yapanlar, zulmeden insanlar, insanlık kavminden değildir. Zulme boyun eğenler, insanı sevmeyenler bizden olmayacaklardır” diye seslenmişti. Bununla yetinmemiş körelen bir çok insanın yüreğine de seslenmişti. Sevginin en keskin kurallarını, ölçüsünü ortaya koymuştu.

Gerillanın, zulme karşı her gün verdiği mücadeleyi, zalimlere boyun eğmiyorlar diye her gün bombalanan dağları; her bombalamada yok olan milyonlarca canlıyı; her bombalamadan sonra kendi kendine yeşeren taşı düşününce sadece zulme karşı insanı ve insanlık inancını, iradesini, onurunu koruma adına verilen bedeller göz önüne geliyor. Bu bedellerin en büyüğünü şu anda Kürt halkı ve evlatları veriyor, hatta ödüyor. İşte inancın büyüklüğü de burada yatıyor.

Dağların bir sır gibi kendinde sakladığı onlarca hatta belki yüzlerce gerillası var. Karıncanın emek inancı gibi bir emekle yaşamı ören, fedaice direnen YJA Star gerillaları var. Farklı şehirler, farklı yaşamlar ve farklı diller, tek amaç uğruna bir araya geliyor. O da özgürlük. Özgürlüğe ant içen gerillanın tek sloganı var; vurdukça kazanacağız! Bunu şöyle çoğaltabiliriz; işgalciye vurdukça kazanacağız, tecavüzcüye vurdukça kazanacağız, faşiste vurdukça kazanacağız, devlete vurdukça kazanacağız, katile vurdukça kazanacağız.

İşte şimdi YJA Star gerillaları, Cûdî, Amediyê, Şikefta Birîndara ve Werxelê’de vuruyor. “YJA Star gerillaları işgalcilere ait bir Skorsky tipi helikopteri düşürdü” cümlesi Kürt kadının, yazılmayan kölelik tarihinden yazılacak olan özgürlük tarihine geçecek en sihirli cümledir. Onlarca helikopter, intikam hırsıyla yanan namlularından çıkan mermiyle yere çakıldı, onlarca helikopter kendi geliştirdikleri teknikle ateş aldı.

YJA Star gerillalarının duruşu, tüm kadınlara özgürlük adına büyük bir müjdedir. Ey İşitenler! YJA Star gerillası, masum canlara kıyanlara, ırkçılık yapanlara, insanlık düşmanlarına, kimyasal silah kullananlara ve bunların devleti, Türk devletine karşı savaşıyor. Savaşmakla kalmıyor, bedel veriyor, değer yaratıyor. Geleceği belirleyen tarihi yazdığının farkındadır gerilla. Bunun bilinciyle savaşıyor. Nereye vurduğunu ve neler kazandıracağını biliyor.