YJŞ’den 8 Mart açıklaması: Örgütlülüğümüzü büyüteceğiz

YJŞ Komutanlığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Tüm şiddet türlerine karşı birlikte duracak ve bu temelde örgütlülüğümüzü büyüteceğiz” dedi.

Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ) Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada tüm yoldaşlarının, kadın gerillaların, Êzidî, Kürt, Arap, Şii, Asuri ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart’ını kutladı.

Açıklamada “Kadın karşıtı zihniyetin şiddetti son yıllarda en üst seviyeye ulaşmıştır. Ancak kadınların bu zihniyete karşı mücadelesi kadın devriminin temeli olacaktır. Böylesi bir süreçte 8 Mart’ı karşılamak biz kadınlar açısından zorlu olsa da oldukça anlamlıdır” denildi.

YJŞ devamla şunlar ifade etti: “Kadın öncülüğünde kadın devrimi için atılan adımlar ve ‘Jin jiyan azadî ile kadın devrimine yürüyoruz!’ hamlesi oldukça büyük bir önem taşıyor. Kadın, öz savunma gücüyle haklarını koruyabiliyor. Tüm şiddete, cinsiyetçi zihniyete ve egemen devletlere karşı direniyor.

Bizler Êzidi kadınları olarak birçok acı yaşadık ve çok zorlu süreçlerden geçtik. Son dönemde Pir Çekoi Agir ve Şerzat gibi yoldaş ve kardeşlerimiz şehit düştü. Yine bu süreçte meydana gelen depremde çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi. Bu nedenle bu coğrafya olarak bugünü büyük bir hüzünle karşılıyoruz. Ancak bizler 8 Mart gerçeğini tanıdığımız için bugün bizler için bugün bir kutlama olmaktan ziyade bir intikam yemini ve direnişin öfkesi olacaktır. Tüm şehitlerimizin emeği bizler için bir özgürlük kıvılcımı olacak. Bu yolu büyük bir kararlılık, irade ve cesaretle yürüyeceğiz.

Bizler YJŞ ve Êzidi kadınlar olarak tüm gücümüzle ‘Jin jiyan azadî ile kadın devrimine yürüyoruz!’ hamlesini yükseltmeyi esas alıyoruz. Bu nedenle mücadelemiz özgürlüğü ve Önder Öcalan ile özgür bir yaşamı sağlayacaktır. Sürdürdüğümüz mücadele ve tüm kadınların özsavunma bilinci ile tüm şiddet türlerine karşı birlikte duracak ve bu temelde örgütlülüğümüzü büyüteceğiz. Mücadelemize başlarken verdiğimiz sözü 8 Mart’ın direniş ve mücadele ruhuyla yineliyoruz.”