YJA Star: 21. yüzyılı kadın yüzyılı yapacağız

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı “Her koşul altında halkımızın sesi, kadınların direnişi, özgür yaşamın zaferini getireceğimizi belirtiyoruz. Savaşarak kazanacak ve 21. yüzyılı kadın yüzyılı yapacağız” dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “‘Jin, Jiyan Azadî’ yaşam felsefesiyle devrim mücadelemizin adımlarını en güçlü attığımız süreçlerden geçmekteyiz. Rêber Apo’nun kadın özgürlükçü paradigma ekseninde başta kadınlar olmak üzere tüm insanlığa umut olan büyük özgür yaşam eylemi kadın mücadelesini toplumun güç kaynağı haline getirmiştir. Direniş ve kadın dayanışmasının toplumu bir arada tuttuğu çağın insanlık direnişiyle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü karşılıyoruz. Devletçi sistemin; toplumu, insan doğasını felaketin eşiğine getirmesiyle 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi halkımıza büyük acılar yaşatmıştır. YJA Star Özgür Kadın Birlikleri olarak en derin yurtseverlik duygularıyla toprağına bağlı olan halkımızın acılarını derinden hissediyor ve yeni yaşamı inşa temelinde tarihsel sorumluluklarımızı yerine getireceğimizi belirtiyoruz. Biliyoruz ki özgür kadın mücadelemiz toplumun yaralarını saracak güç ve inançtadır. Tüm kadınlara, halklara yeni yaşam modeli olan kadın özgürlük mücadelemiz ve öz savunma gücü YJA Star olarak, öncü komutanlarımız Raperîn Amed, Evîn Goyi, Rojbîn Dêrsîm, Peyman Bagok, Melsa Muş ve özgürlük abideleri kahraman şehitlerimizin şahsında, JIN, JIYAN, AZADÎ direnişi etrafında birleşen tüm kadınların ve halkımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyoruz” dedi.

MÜCADELEDEN BAŞKA YAŞAM ŞANSI YOKTUR

Komutanlık açıklamasında şunlar belirtildi:

Kadın sömürüsünün artarak devam ettiği ve devletçi sistemin adeta toplum yaşamına karşı savaş içinde olduğu bu çağda, halkımızın onurlu davasında savaşan YJA Star güçleri olarak halkımızın yaşadığı acıları paylaştığımızı belirtiyoruz. Halkımızın değerlerine sonuna kadar bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz. Önderliğimiz; ‘Zorluklar büyük insanı yaratır, biz devrimci bir halkız’ diyerek dayanışmayla, beraberlikle ve örgütlenerek insanlık devriminin aciliyetini ve vazgeçilmez tek yaşam yolu olduğunu ortaya koymuştur. Faşist devlet yapılanmalarının tüm insanlığa karşı savaş halinde olduğu, AKP-MHP iktidarının halkın yaşadığı felaket karşısında insani değerleri dahi hiçe sayarak binlerce insanın kaybına yol açtığı gerçeği yüzyılın utancı olarak tarihe geçecektir. Yaşanan bu süreç açıkça gösterdi ki erkek egemen sistem kadınlar öncülüğünde gelişen özgür yaşam mücadelesi karşısında girdiği bataklıktan kurtulmak için tarihin en büyük zulmünü halka reva görmektedir. Halkların özgür yaşam felsefesi etrafında gelişen örgütlü mücadelelerini bitirmek isteyen AKP-MHP hükümeti faşist sistemlerini devam etmek uğruna halkın kurtuluş çığlıklarını duymak yerine halkımıza yönelik katliamcı politikalarını devam ettirmektedir. Kurdistan ve Türkiye halklarının yaşadıkları acılardan bile rant elde etmeye çalışan devlet-iktidar sistemi toplum düşmanlığıyla doğayı yaşanmaz hale getirmektedir. Şüphesiz katliamlar ve felaketlerle yüz yüze kalan bir halk için devrimci bir mücadeleden başka bir yaşam şansı yoktur. Tarihin en büyük felaketlerinin yaşanmasının sebebi, başta kadınlar olmak üzere toplumu felaketlerin eşiğine getiren erkek devlet aklıdır.

TÜM KADINLARIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLAYACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERİYORUZ

Soykırım politikalarıyla Kurdistan dağlarına ve özgürlük gerillalarına saldıran faşist Türk devletine karşı YJA Star güçlerimiz öncülüğünde aralıksız devam eden direniş mücadelemiz, Demokratik Modernite Gerillacılığı çizgisinde zafere ilerlemektedir. KCK’nin eylemsizlik kararı karşısında gerilla mevzilerine saldıran, her gün kimyasal silahlar kullanarak sonuç almaya çalışan, Kurdistan doğasını talan eden katliamcı devlet zihniyeti karşısında YJA Star gerillaları ve Önder Apo’nun fedai militanları olarak başta Önderliğimiz olmak üzere tüm kadınların özgürlüğünü sağlayacağımızın sözünü veriyoruz.

Erkek egemen sisteminin adeta toplum yaşamına karşı bir savaş içinde olmasına karşı, özgür kadın mücadelesi yeni yaşamı inşa etme temelinde tarihsel sorumluluklarını yerine getirmeye devam etmektedir. YJA Star gerillaları öncülüğünde gelişen kadın özgürlük hareketimiz, büyük bir çözüm ve zafer hareketi olarak 21. yüzyılı kadın yüzyılı yapma kararlılığıyla işgalci Türk devletinin kimyasal silahları başta olmak üzere tüm savaş ahlakı dışında gerçekleştirdiği saldırılarına karşı 8 Mart’ı direniş ruhuyla karşılamaktadır. Kadın özgürlük mücadelemizin bu aşamaya gelmesinde büyük emeğin sahibi olan Raperîn Amed yoldaşımız büyük bir özgürlük savaşçısı olarak kadınların örgütlü mücadelesinin zafere yürümesinde anlamlı bir yürüyüşün sahibi olmuştur. Bu direniş hareketi ve ruhu; Jin, Jiyan, Azadî şiarıyla Rojhilatê Kurdistan başta olmak üzere dört parça Kurdistan’da, depremin yaşandığı tüm alanlarda, öfkesini mücadele azmine dönüştüren tüm kadınlarda ve özgürlük arayışındaki her bireyde büyük bir eylemsellik, yaşam, cesaret, direniş ve savaş ruhunu açığa çıkarmıştır.

Soykırımcı devlet aygıtlarının ‘Bitirilmiş halk’ dedikleri Kürt halkı, tarihin en büyük acılarını yaşadı, kadınlar faşizmin yıkımlarını en derinden hissedenler oldu ama tarihin her deminde direnen halk ve kadın gerçeği toplumsallığı koruyarak insanlık değerlerini her zaman korumayı bildi. Kadınlar şahsında Rêber Apo’nun demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmasına ve Kadın Kurtuluş İdeolojimize saldıran soykırımcı özel savaş devleti karşısında, YJA Star özgür kadın birlikleri olarak tüm kadınlar başta olmak üzere halkımıza, özgür ve onurlu bir geleceği yaratma sözümüzü yineliyoruz. Soykırımcı, talancı zihniyetle savaşımımızda, Önder Apo’nun yaşam felsefesiyle, Kurdistan dağlarında halkının iradesini, insanlık değerlerini korumaya söz vermiş YJA Star güçleri olarak, her koşul altında halkımızın sesi, kadınların direnişi, özgür yaşamın zaferini getireceğimizi belirtiyoruz. Savaşarak kazanacak ve 21. yüzyılı kadın yüzyılı yapacağız.”