'YJA Star olduğu sürece düşman amacına ulaşamayacaktır'

Kürdistan'ın her alanında işgal saldırılarına karşı Bêrîtan çizgisinde direndiklerini söyleyen YJA Star Komutanı Batûfa Çekdar, "YJA Star olduğu sürece Kürt düşmanları amaçlarına ulaşamayacaktır" dedi.

YJA Star Komutanlarından Batûfa Çekdar, kadın ordusunun 30. yıl dönümüne ilişkin konuştu. Şehit Bêrîtan (Gülnaz Karataş) şahsında Ekim ayı şehitlerini anan Çekdar, "Heval Bêrîtan'ın  şehadetinin 31. yıl dönümünde Bêrîtan yoldaşın direniş ruhuna layık tarihi bir mücadele yürütülüyor. 31 yıl önce büyük komutanımız heval Bêrîtan KDP'nin ihanetine ve Türk devletinin işgaline karşı durup bir direniş çizgisi yarattı. Bugün yüzlerce Kürt genci, Rêber Apo'nun militanları olarak heval Bêrîtan çizgisinde Türk devletinin vahşi saldırılarına karşı her alanda büyük bir direniş yürütüyor. 

Dünya, NATO güçlerinin ve komplocuların tüm teknik ve kimyasallarına karşı PKK-PAJK militanlarının yürüttüğü savaşı ve direnişi hayretle izliyor. Çünkü bunun örneklerine başka hiçbir ülkede ve insanlık tarihinde rastlanmamıştır. Bu direniş Bêrîtanların, Zîlanların, Mazlumların, Saraların, Kemallerin, Hayrilerin ve Ferhatların mirasıdır. 25 Ekim 2022'de YJA Star gücü olarak Bêrîtan çizgisinde inşa edilen kadın ordumuzun 30. yılına girdik. Son 3 yılda büyük bir direniş yaşanıyor. 2020 yılında YJA Star gücümüz öncülüğünde Heftanîn'de, 2021-2022 yılında ise Zap, Avaşîn ve Metîna'da tarihi bir direniş sergilendi.

Elbette yıllardır verilen emekler, edinilen tecrübeler ile YJA Star'ın bugünkü gücünü ortaya çıkardı. Bu Bêrîtanların, Azimelerin, Zelallerin, Saraların, Besêlerin, Çiçeklerin, Gülbaharların, Nûdaların, Berçemlerin, Rojîn Gewdaların, Delallerin, Zîlanların, Medyaların, Tekoşînlerin, Diljînlerin ve Nûjiyanların 29 yıllık emekleri, fedakarlıkları ve verdikleri bedeller sayesindedir. Kadın ordumuz, Kürdistan'ın dört parçasında işgalcilere karşı büyük bir irade ile savaşıyor" dedi. 

BİNLERCE SAVAŞÇI TÜRK DEVLETİNİN İŞGAL SALDIRILARINA DİRENİYOR

Türk devletinin işgal saldırılarına da değinen Batûfa Çekdar, devamla şunları belirtti: "Bugün Kürdistan'da binlerce savaşçı Türk devletinin işgal saldırılarına karşı büyük bir kararlılık ve öfkeyle direniyor. Kuşkusuz YJA Star güçleri olduğu sürece Kürt düşmanlarının gerillayı ve PKK'yi yok etme amaçları boşa çıkacaktır. YJA Star savaşçılarının, öncülerinin ve savaşçılarının inanç ve özgürlük iddiasından daha büyük bir silah yoktur ve olmayacaktır. Dolayısıyla bu dağlar, toprak ve halkımız YJA Star ile ne kadar gurur duysa azdır. Özgürlüğünü arayan her kadın şunu söylemeli: YJA Star gerillaları çağında yaşamaktan gurur duyuyorum. 

Kuşkusuz Kürt kadınlarının 30 yıllık tecrübesi bizi örgütledi, parti hakkında bilgi sahibi yaptı ve bugün konfederal sistem seviyesine ulaştık. Büyük bir öncü güç olduk. Saraların, Bêrîtanların ve Delallerin inşa ettiği bu öncülük düzeyi, özgürlük kültürü ve bilinci devam ediyor. Çünkü bugün Kürdistan'ın dört parçasında ve yurtdışında faşizme karşı kadın mücadelesi, kadın gerillaların verdiği direniş öncülüğünde yürütülmektedir. Kadın gerillaların direniş kültürü, baskıya başkaldıran kadınların mücadele çizgisi haline geldi."

ÖNDERLİĞİMİZE BORÇLUYUZ

Son olarak şehit Evîndar'ın direnişine ilişkin konuşan YJA Star Komutanlarından Batûfa Çekdar, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Tendûrek'ın genç komutanı heval Evîndar'ın dediği gibi YJA Star güçleri olarak topraklarımızda işgalci bir düşman olduğunu bir an bile unutmayacağız. Biz de heval Evîndar gibi Rêber Apo'ya yönelik tecrit işkencesini unutmayacağız. Dolayısıyla yaşamımızın her anında bu bilinç ve sorumlulukla hareket edecek, bu şekilde katılım sağlayacağız. 

Kutsal topraklarımızın işgaline karşı intikamımız büyük olacaktır. Çünkü toprağımız kimliğimizdir. Toprağımızı, değerlerimiz ve onurumuzu tüm varlığımızla koruyacağız ve başarıyı sağlayacağız. Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlamak hepimizin görevidir. Çünkü Önderlik kadınların özgürlüğü için yıllarca emek verdi. Bundan dolayı biz kadınlar Önderliğimize herkesten daha çok borçluyuz."