YJA Star: Zilan ruhuyla savaşacağız!

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, 1996 yılında fedai eylem gerçekleştiren Zilan'ı saygıyla anarak, Zilan'ın fedai çizgisini gerçekleştirmek bizim için esas alacağımız talimattır. Zafere kadar Zilan ve Sema Koçer ruhu ile savaşacağız" dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Dersim'de 30 Haziran 1996 yılında fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı'nın (Zilan) şehadet yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada şunları belirtti:  

"Şehadetinin 24'üncü yıl dönümünde, özgür yaşam değerleri ve kendi olma mücadelesinin yaratıcısı Zilan yoldaşı saygı ve minnetle anıyor, Zilan yoldaş şahsında özgür yaşam mücadelesi uğrunda fedayi düzeyine ulaşan, büyük yaşamın ve dönemin eylemcisi olan tüm kahraman şehitlerimizi anıyoruz. Zilan yoldaşın fedayi çigizinde direniş ruhunu en üst seviyeye ulaştıran Sema, Gulan, Tekoşin, Amanos, Evin Amed, Zin
Avesta, Sema Koçer, Arin Engizek ile Bager Semsur yoldaşlarımız şahsında tüm devrim şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnet ile anıyoruz. Zilan yoldaşın şehadet yıl dönümünde başarı ve özgür yaşam mirasına sahip çıkma sözümüzü yeniliyoruz.

Tanrıça Zilan'ın eylemi mücadele ölçüsünü ortaya koyan, ülke sevgisi, halk ve yaşam sevgisinin ölçüsünü yaratan eylemdir. Zilan yoldaş yaşam tutkusu yüksek büyük bir sevgidir. Bundan dolayı Zilan yoldaşın
gerçekleştirdiği eylemi ile büyük yaşam ve tutkusu, büyük eylem ve büyük aşktır. Faşizm ve işgale başkaldırıdır, özgür yaşamda karar kılmadır. Zilan yoldaşın eyleminde müthiş fedakarlık ve cesaret vardır. Eylemi ile özgürlük ateşini gürleştirdi. Özgürlük talebini en üst düzeyde yaşayan Zilan yoldaşın bu eylem özgür yaşam arayışıdır, kendini netleştirmedir. Zilan arkadaşın eylemi, özgür çizginin büyümesi sonucunu doğurdu.

Önder Apo'nun mücadele gerçeğini derinlemesine kavrayan Zilan yoldaş, Önder Apo'nun Kürt halkı için yegane umut olduğunu bilince çıkararak komploya karşı başarılı eylem gerçekleştirdi. Önder Apo 'Zilan
yoldaşın eyleminin saldırı eylemi olduğunu, kendisinin başarı kişiliği' olduğunu vurguladı. Kürt halkı Önder Apo önderliğinde Demokratik Konfederalizm paradigması ile tüm insanlığın özgür yaşam umudunu canlandırdı. Kapitalist modernite güçleri de Üçüncü Dünya Savaşı çerçevesinde sistemlerinin devamı açısından Önder Apo ve Özgürlük Mücadelesi'nin tasfiyesinin önüne koyarak Kürt halkına yöneldi. Demokratik, ekolojik kadın özgürlüğü paradigmasına karşı her türlü imkanı seferber eden gerici zihniyet, daha da büyük krizler yaşıyor.

Zilan yoldaşın yakıcı eylemi bugün bile sömürgeci işgalci zihniyeti parçalıyor. Binlerce kadın Zilan yoldaş çizgisinde özgür yaşam değerlerini savunma adına kadın direniş geleneğini sürdürüyor, döneme damga vuruyor. Türk devleti uluslararası güçlerin desteği ve işbirlikçileri de yanına alarak tüm gücü ile Kürt halkını ve özgürlük güçlerini ortadan kaldırmaya çalışıyor. Kürdistan'ın her yerinde özellikle Güney Kürdistan'da sınırsız işgal saldırılarında bulunuyor.

Kadın, çocuk, yaşlı, genç ve Kürdistan doğasını katleden, bunun için her türlü saldırıyı gerçekleştiren düşmana karşı tanrıça Zilan'ın komutasında direnen fedai bir güç mücadele ediyor. Binlerce özgürlük
gerillası Zilan yoldaş komutasında Türk devleti ordusu ve çetesine karşı tarih yazıyor. Serhat'ta Sema Koçer arkadaş, Heftanin'de Tolhildan, Arin, Mazlum, Egid arkadaşlar, Dersim'de büyük komutan Zin
yoldaş, Kobanê'de Zehra Kenter, Emine Ana ve yüzlerce fedai, Zilan çizgisinde toplumun değerlerini savundu. Dağlardan şehirlere Kürt fedai kadını öncülüğünde her gün daha da büyüyen direniş kültürü Zilanca yaşanan fedai, savaşçı ve tutkulu kişilikler yaratıyor.

Önder Apo'nunda belirttiği gibi, 'Militan kadın Zilan kişiliğini her gün daha da görünür kılmalıdır'. Zilan fedai çizgisi günümüz koşullarında fedai, direnişçi ve toplumsal duruş ortaya çıkarmıştır. Kanlı bir işgal savaşı yürüten faşist Türk devleti en çok kadınları hedef alıyor. Ancak fedai Kürt kadını öncülüğünde hareket eden Kürt halkı durmak bilmeyen fedai ruh ile işgalciliği parçalıyor. Bu gerçeklik Cenga Heftanin hamlesinde daha da belirgin hale geliyor. Tüm gücünü seferber eden işgal güçleri her gün tarihi yenilgiyi yaşıyor. Her birisi çelikten iradeye sahip olan Kürt kadın ve gençleri şehit Zilan çizgisinde toprağını savunuyor.

Zilan yoldaşın ölçü ve mücadelesi biz YJA Star güçlerinin varlık ve mücadelesini oluşturuyor. Önder Apo'nun da vurguladığı gibi 'Zilan bizim komutanımız, biz onun emir erleriyiz', kadın ordumuz tarihin bu
sürecinde öncü ve fedailer yaratıyor. Sema Koçer yoldaş kişiliğı ve duruşu ile işgale karşı Zilan yoldaşın izinde yürüdü. Sürecin fedai çizgisini belirledi. YJA Star güçleri olarak Zilan arkadaşın emek, eylem ve yaşamdaki duruşuna sahip çıkacağımızı tekrar belirtiyoruz. Zilan'ın fedai çizgisini gerçekleştirmek bizim için esas alacağımız talimattır. Zafere kadar Zilan ve Sema Koçer ruhu ile savaşacağız. Her zaman özgür kadın mücadelesi değerleri ile mücadelemizi sürdüreceğiz.

Zilan yoldaşın 24'üncü şehadet yıl dönümünde Önder Apo ve özgür yaşama daha da yakınız. Bu iddia ile başta kadınların olmak üzere tüm Kürt halkının intikamını faşist Türk devletinden alacağız. Zilan arkadaş komutasında mücadele eden özgürlük gerillaları faşizmi ortadan kaldıracaktır. Faşist düzenin yıkılmasıda tüm kadınların yeniden dirilişine vesile olacaktır. YJA Star güçleri olarak Zilan komutasında özgürlük mücadelesini daha da güçlü kılacağız. Bu temelde devrim şehitlerini tekrar sevgi, saygı ve minnet ile anıyor, anıları gereği miraslarına sahip çıkacağımızı vurguluyoruz."