YJAD: Nagihan’ın katillerini ülkenizden çıkarın!

KDP başta olmak üzere Başûr’daki tüm yetkililerden açıklama isteyen YJAD, “suçluları yargılamaya, topraklarından çıkarmaya çağırıyoruz. Kirli hesapların ve pazarlıkların ortaklığını sonlandırmaya” çağırdı.

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği (YJAD), Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel’in katledilmesini kınayan yazılı bir açıklama yaptı.

Jin-jiyan-azadî yaşam felsefesinden geri adım atmayan ve hayat serüveninin tümünü kadının özgürlüğüne adayan Nagihan Akarsel’in katledildiğini büyük bir acıyla öğrendikleri kaydedilen açıklamada, bunun hakkında KDP’den ve Güneyli politik güçlerden bir açıklama bekledikleri ifade edildi.

Nagihan Akarsel cinayetini, Paris’te Sakine Cansızlara, İran’da Jîna Emînî’ye yapılanlardan ve dünyanın başka ülkelerinde yaşanan kadın cinayetlerinden ayrı görmedikleri ifade edilen açıklamada, devamla şu ifadeler yer aldı.

“Biz Hakikat inancında araya Can olan Rea Heq savunucusu kadınlar olarak Nagihan’ı tanıyoruz-biliyoruz-yaşamının tanıklarıyız. Sakine-Jîna Emînî ve Nagihan aynı karanlık gerici zihniyet tarafından katledildi. Buradan belirtmeliyiz ki, bu cinayetler sıradan değildir. Katliamlar KDP sorumluluğunda yaşanmıştır; biz KDP başta olmak üzere bütün yetkililerden acilen açıklama bekliyoruz ve suçluları yargılamaya, topraklarından çıkarmaya çağırıyoruz. Kirli hesapların ve pazarlıkların ortaklığını sonlandırmaya çağırıyoruz. Tarih kadının yaşamının kutsallığıyla yürüyor. Nagihan Kürt’tü, gazeteciydi ve ülkesine sevdalıydı. Onun kalemi susmaz, anısı yaşar ve yaşatılır. Katiller açığa çıkıncaya sorumlular hesap verinceye dek sürecektir kadın cinayetlerine karşı mücadelemiz. Nerede bir Can ölürse orada atar yüreklerimiz.”