YJK-E Almanya'daki 25 Kasım eylem takvimini açıkladı

YJK-E, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Almanya’da yapacağı eylem takvimi kamuoyu ile paylaştı.

YJK-E, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Almanya’da yapacakları eylem programını duyurdu.

Bir çok kentte eş zamanlı olarak bir haftaya yayılacak eylem dizisi hakkında bilgilendirme yapan YJK-E, kadınların eylemlere katılması için çağrıda bulundu.

Son 100 yıl içerisinde kadın mücadeleleri ile yasal, hukuksal, toplumsal alanlarda kendilerine özgürlük alanları açtıklarına vurgu yapılan açıklamada, “Bu mücadele kadının toplum içerisinde yok sayılmasına ve toplum içerisindeki cinsiyetçi yaklaşım ve anlayışa karşı geliştirilmiştir. Uygarlığın gelişimi ile beraber kadın emeği yok sayılmış, kadın emeği gasp edilerek, erkek egemenliği inşa edilmiş ve kadın üzerinde erkek iktidarı kendisini kurumlaştırmıştır” denildi.

‘KADIN GELECEK NESİLLERE DİRENİŞ MİRASI BIRAKMIŞTIR’

Bilgi üzerinde hakimiyetini geliştiren erkek iktidarının kadını "cadı" olarak nitelendirdiğine değinilen açıklamanın devamında şöyle denildi: “Dinsel iktidar daha da yaygınlaştırılarak günümüze kadar getirmiştir. Kadın her zaman olduğu gibi buna karşı direnmiş, bedel ödeyerek, gelecek kadın nesillere direnişi ile özgür kadının, özgür düşüncenin ve özgür bir iradenin mümkün olduğunu göstermiş ve bu direniş kültürünü miras olarak gelecek nesillere devretmiş/bırakmıştır. Erkek egemen sistem, tarihten günümüze kadar gelen ve halen kendini koruyan kadının direniş kültürüne ve kazanımlarına saldırarak, tarihin karanlığında boğmak ve yok etmek için saldırıya geçmiştir."

"Bunun için son 100 yılın direnişi artık küresel dünyada gelişen teknik ve bilim ile beraber kadınlar güçlerini birleştirerek yürüyüşe geçmişler” denilen açıklamada, bunu gören erkek egemen sistemin kadınları son yıllarda baskı, zulüm, tecavüz ve kadın kırımı ile iradesini kırarak dize getirmek istediğine vurgu yapıldı.

Dinsel argümanlar oluşturularak Ortaçağ anlayışı ile kadının konumunun yeniden belirlenmekte olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Dünyada oluşan kadın düşmanlığı kadının kendini öz savunmasını sağlama konumuna getirmiştir. Kadınlar kendi özgürlüklerine ve iradelerine uzatılan ellere öz savunma ile cevap vermektedirler” denildi.

DİKTATÖRÜN YARGILANMASI KAMPANYASINA DESTEK

Avrupa Kadın Hareketi’nin başlatmış olduğu "Diktatörün Yargılanması için 100 Neden" kampanyasını Almanya Kadın Hareketi’nin 25 Kasım eylem ve etkinlikleriyle destekleyerek Almanya’da startını vereceği belirtilen açıklamada, “Özellikle AKP/MHP faşist rejiminin kadına düşman politikalarını deşifre edecek, yine Kürt Toplumunu sindirerek Türkiye toplumunda oluşturulmak istenen algıya ve kadın özgürlük iradesine olan saldırılara bu kampanya ile cevap verecektir. Bu anlamda her kadın diktatörün yargılanması kampanyasına katılımı bir görev olarak ele alıp, öldürülen katledilen kadınların sesi olacaktır” ifadelerine yer verildi.

YJK-E'nin eylem takvimi şöyle:

25 Kasım 2020

Berlin

Saat 18.00

Yer: Auswärtiges Amt, Werderscher Mart1

*

Hannover

Saat 15.00/19.00 arası bilgilendirme standı

Yer: HBF

Saat 19.00'da miting

Yer: Ni una menos Platz

*

Freiburg

Saat 15.00

Yer: Alte Synagoge Platz

*

Darmstadt

Saat 16.00

Yer: Luisenplatz

*

Stuttgart

Saat 16.30 Bilgilendime standı

Saat 17.00 Miting-Yürüyüş

Yer: Schlossplatz

*

Hamburg

Saat 18.00 Uhr Yürüyüş

Yer: Jungfernstieg

*

Bremen

Saat 17.00 Uhr Miting- Açık Mikrofon

Yer: Marktplatz

*

Kiel

Saat 17.00 Yürüyüş

Yer: Holsteinplatz/Asmus-Bremer-Platz

*

München

Saat 17.30 Miting-Yürüyüş

Yer: Bordeauxplatz

*

Köln

Saat 17.00 Miting

Yer: Roncaliplatz/ Dom Museum

*

Leverkusen

Saat 16.00

Yer: Rathaus Galerie

*

Mannheim

Saat 17.00 Miting

Yer: Schlossplatz

*

Düsseldorf

Saat 16.00 Miting

Yer: Schadowstrasse

*

Wuppertal/Elberfeld

Saat 16.00 Miting

Yer: Neumarkt/Brunnen

***

28 Kasım 2020

***

Frankfurt

Saat 14.00

Yer: Roßmarkt

*

Giessen

Saat 14.30 Miting-Yürüyüş

Yer: HBF