YJK-E: Düsseldorf'ta buluşalım, gerillanın sesi olalım

YJK-E, 12 Kasım'daki Düsseldorf yürüyüşüne çağırdı, "Özgürlük savaşçılarının sesi ve nefesi olmalıyız" dedi.

YJK-E tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Erdoğan ve faşist koalisyonu MHP, soykırım politikası başarıya ulaşamayınca, Kürt Özgürlük Hareketine yönelik Nisan ayından beri kimyasal silahlarla saldırarak  iç siyasette kendini kurtarmaya çalışmaktadır" denildi.

'SEFERBERLİK RUHUYLA YÜRÜYÜŞE KATILALIM'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kürt özgürlük savaşçıları buna karşı kahramanca direndiği gibi Erdoğan ve onun faşist rejimine geçit vermemektedir. 17 savaşçının kimyasal silahlarla katledilişini artık duymayan, görmeyen kalmadığı gibi bu kirli savaşa onay veren ABD,  Rusya ve AB ülkeleri halen susmayı tercih ederek bu süreci böyle atlatabileceklerini sanmaktadırlar.

Ukrayna'ya sonsuz destek veren ama konu Kürtler olunca üç maymunu oynayan, ikiyüzlü politikalarını kamuoyu önünde gözler önüne sermeliyiz. Bu anlamda 12 Kasım'da seferberlik ruhu ile Düsseldorf'ta yapılacak kimyasal silahlara ve Kürt halkına dayatılan soykırıma 'dur' demek için alanlara çağırıyoruz. Dönem bize dayatılan korku perdesini yıkmak, dönem kazanımlarımızı korumak, dönem Xwebûn olma zamanı!

Bu anlamda başta Kadınlar olmak üzere halkımızı ve dostlarımızı Düsseldorf'a çağırarak Kürt özgürlük savaşçılarının sesi ve nefesi olmalıyız, diyoruz."