YJK-E kongre delegeleri: Den Haag ve Düsseldorf'daki eylemlere katılalım

YJK-E kongre delegeleri Türk devletinin kimyasal silah saldırılarına karşı 1 Kasım’da Den Haag ve 12 Kasım’da Almanya’nın Düsseldorf'da eylemlere katılım çağrısı yaptı.

YJK-E kongre delegeleri Türk devletinin kimyasal silah saldırılarına karşı 1 Kasım’da Hollanda’nın Den Haag OPCW önünde ve 12 Kasım’da Almanya’nın Düsseldorf kentinde yapılacak eylemlere katılım çağrısı yaptı.


KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ve TJK-E Sözcüsü Ayten Kaplan delegeler adına konuştu.
Konuşmasına Kimyasal silah saldırıları sonucu şehit düşen 17 özgürlük savaşçısı şahsında devrim şehitlerini anarak başlayan Zübeyde Zümrüt, kongrelerinde Özgürlük Gerillalarına nefes olma temelinde ciddi bir iddia ve kararlılığın ortaya çıktığını belirtti. Zap, Avaşin ve Metina özelinde geliştirilen soykırım saldırılarına karşı Avrupa’da yaşayan kadınlar olarak kesintisiz mücadele sürecini yükselteceklerini belirtti.

KON-MED Eşbaşkanı Zümrüt, işgalci Türk devletinin kimyasal silah kullanımı ve soykırım saldırılarına karşı 1 Kasım Den Haag ve 12 Kasım’da Düsseldorf yapılacak eylemlere başta Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı kadınlar olmak üzere kadınları, gençleri, yurtsever halkı, dostlar ve bütün demokrasi güçleri ve insan hakları savunucularını seferberlik ruhuyla katılmaya çağırdı.

KAPLAN: KİMYASAL SALDIRILARA KARŞI YAPILAN EYLEMLERE KATILALIM
TJK-E Sözcüsü Ayten Kaplan, Güney Kürdistan’da kimyasal silah kullanımına karşı NATO merkezli sessizliğin TC faşist devletinin soykırım saldırılarına destek niteliğinde olduğunu söyledi. Kaplan, Almanya’nın Türk devletine ile silah sattığına dikkat çekti.

Ulus devletlerin Kürt halkının soykırımına karşı sessizliğine karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Kaplan “OPCW kuruluş amacına uyması ve görevini yapması” gerektiğini ifade etti. Ayten Kaplan, kadınlar başta olmak üzere toplumun her kesimini Den Haag ve Düsseldorf eylemine katılmaya çağırdı.
Ayrıca Kaplan, bilim insanı, cesur ve doğrularından taviz vermeyen mücadele kadını Şebnem Korur Fincancının yanında olduklarını sözlerine ekledi.
Basın açıklaması  kadınların zılgıtları ve ‘Jin Jiyan Azadî’ ‘Bijî Berxwedana Gerîla’ ‘Şehîd Namirin’ ‘Bijî Serok Apo’ ve ‘Bê Serok jiyan nabe’ sloganları ile sona erdi.