YJK-E: Newroz İmralı duvarlarını ve faşizmi yıkacak

YJK-E, "2023 Newrozu, İmralı duvarlarının yıkılmasına, faşizmden hesap sorulmasına vesile olacaktır. Zalimlere karşı tek ses ve tek güç olmanın zamanıdır" dedi.

Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "2023 yılı birçok açıdan değişimi ve yenilikleri içinde barındırmaktadır. Özellikle 2022 yılı başlarında Erdoğan faşist yönetimi ile birlikte Kürt halkına reva gördüğü soykırım politikalarını arttırarak devletin tüm imkânlarıyla askeri saldırılarını tüm alana yaymaya çalışmıştır. Kürt halkının kazanımlarını ve Kürt Özgürlük Hareketini bitirmeyi hedefleyerek kendi saltanatını Lozan' ın 100. yılında kalıcılaştırmaya çalışmaktadır. Kürtleri kimliksiz, tarihsiz, dilsiz ve parçalı statüyle yönetmek istemektedir. Buna karşın Kürt Özgürlük Savaşçıları faşist Erdoğan'ın bu hayallerini kahramanca direnişleri ile boşa çıkarmıştır. Bu da Kürt Halk Önderinin yaratmış olduğu paradigmanın, halkların demokrasi ve özgürlük arayışının üzerinde gelişen ve bölge halklarının mücadelesi ve direnişi ile düşmana cevap olmaktadır" denildi.

'İMRALI DUVARLARI YIKILACAK!'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Bu anlamda Newroz 2023, Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü başta olmak üzere tecrit ve izolasyonla  her türlü antidemokratik uygulamaya karşı İmralı duvarlarının yıkılması ve yeni bir toplumsal sürecin miladı olacaktır.
Bu yıl Newroz kadınların 'Jin Jiyan Azadi' felsefesi  ışığında; kadın üzerindeki baskı, tecavüz, şiddet ve kadın kırımlarına karşı tüm erkil faşist zihniyetlere karşı örgütlü mücadelesini daha da büyüttüğü bir yıl olacaktır.
Bu yıl Newroz, depremle birlikte halkı ölüme terk eden faşist Erdoğan zihniyetinin maskesinin  düşürüldüğü, halklara reva görülen açlık, yoksulluk, savaş politikalarına karşın halkların komünal değerlerle dayanışmayı büyüttüğü bir yıl olacaktır.

'FAŞİST POLİTİKALARIN HESABININ SORULACAĞI DÖNEM OLACAK'

Bu yıl Newroz Kürt Halk Önderi'nin halklara sunduğu paradigmanın ışığında, radikal demokraside ısrarın, toplumsal barışın ve eşitliğin sağlandığı bir yıl olacaktır.

 Bu açıdan yeni yaşamın müjdecisi Newroz ile zalimlere karşı tek ses ve tek güç olmanın zamanıdır. 14 Mayıs'ta halkların sandıkta artık yeter dediği, devletin tüm faşist politikalarının hesabının sorulduğu yeni bir dönemi de beraberinde getirecektir."