YJK-S ve CDK-S Düsseldorf yürüyüşüne çağırdı

Kürdistanlı kurumlar Almanya'nın Düsseldorf şehrinde kimyasal silaha karşı görkemli yürüyüşe hazır. CDK-S ve YJK-S, kalkış yerlerini açıkladı, yürüyüşe çağırdı.

12 Kasım'da yapılacak olan merkezi yürüyüş ve mitinge yönelik tüm hazırlıklarını tamamlayan İsviçre'deki Kürt kurumlarının çatı örgütlenmesi İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S), İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) tarafından yapılan çağrıda 'Kürdistan Özgürlük gerillasının nefesi olmak için başta İsviçre'de yaşayan halkımız olmak üzere tüm dostlarımızı 12 Kasım'da Düsseldorf'ta olmaya çağırıyoruz" denildi.

CDK-S ve YJK-S'nin çağrısında şu ifadelere yer verildi

"Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nin 50'nci zafer yılına gireceği bugünlerde, tarihimizin en büyük soykırım saldırıları ile karşı karşıyayız. Tarihleri boyunca ilk defa özgürlüğe ve statü sahibi olmaya yaklaşmış Kürtler, uluslararası bir konseptle her cepheden saldırılara karşı karşıyadır.

Daha dün tüm dünyanın başına bela olmuş barbar ve cani çetelerle mücadele edilerek dünyanın onurunu kurtaran Kürt gençlerine, kadınlarına karşı Avrupa devletleri ve kurumlarının içinde bulunduğu “uluslararası nankörlük” sayesinde AKP-MHP faşist, soykırımcı rejimi saldırılarını daha da katmerleştirmektedir. İnkar ve soykırıma tüm varlığını yatıran AKP-MHP diktatörlüğü, insanlık suçu işlemekte ve tüm dünya da buna gözünü yummaktadır.

Tarihinin en büyük saldırıları ile karşı karşıya olan Kürtler ve Özgürlük Gerillası da tarihinin en büyük direnişini göstermektedir. En zor dönemde hatta “bitti” denilen süreçlerde kendini küllerinden yaratan Özgürlük Gerillası bu süreci de direniş ruhu ile başarıya, zafere ulaştıracaktır.

Kimyasal saldırılara başlanılan günden bugüne gerillaya ses ve nefes olmak isteyen Kürtler, gece gündüz, dur-durak demeden gerillaya nefes olmaktadır. Olamayan da devam edecektir.

Başta Avrupa devletleri ve kurumlarının sessizliği, işlenen insanlık suçuna göz yummaları onları da bu suça ortak olacak duruma getirmektedir. Biz Kürdistanlılar; hiçbir devletten veya kurumdan bu meseleye taraf olmalarını değil, içinde bulundukları sessizlikten ve uluslararası nankörlük konumumdan çıkmalarını istiyoruz. İlgili tüm devlet ve kurumların uluslararası hukuku önceleyerek, bu insanlık suçuna gereken tepkiyi göstermelerini ve ellerindeki tüm bilgileri açıklamalarını istiyoruz. OPCW’nin heyetler göndererek işlenen insanlık suçunu teşhir etmelerini bekliyoruz.

Kürdistan’daki vahşet ve insanlık suçuna göz tuman bu kurumlar gereğini yerine getirinceye kadar başta Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları gerillaya nefes olmak için nefes almadan demokratik eylem ve direniş içinde olacaktır.

Kürdistani kurum ve partilerin “Ulusal Grev Günü” ilan ettikleri, özgürlük gerillasına nefes olacağımız 12 Kasım 2022 günü Almanya’nın Düsseldorf kentinde Saat 10:00 itibari ile yapılacak eyleme İsviçre ve Avrupa’nın tüm ülkelerinde sürgünde yaşayan tüm Kürdistanlıları ve dostlarımızı yaşamı durdurmaya çağırıyoruz."

ARAÇ KALKIŞ YER VE SAATLERİ

İsviçre'de araç kalkış saat ve yerleri de şöyle duyuruldu:

"11 Kasım Cuma

Wintherthur 

Archof (Wintherthur Bahnhof), saat:22.00

St Gallen 

Adres 1: Rogensbergstrasse 59, 9000 St Gallen, saat: 20.30

Adres 2: Poststrasse 10, 9200 Gossau, saat: 20.45

Zug

Hinterbergstrasse 18, 6330 Cham saat: 22.00

Basel

Elsässerstrasse 215, 4056 (Basel Kürt Toplum Merkezi önü) saat: 23.00

Zürih

Adres 1: Churerstrasse 120, 8808 Pfäffikon saat: 22.00

Adres 2: Steinwiesenstrasse 1, 8952 Schlieren saat: 22.30

Cenevre

Pl. Dorcière 1201 Genève (Gare Routière) saat: 21.00

Lozan

rue de la Borde 12, 1018 Lausanne saat: 22.00

Luzern

Parkplatz 6005 Luzern saat: 22.30

Aarau

Sägestrasse 46, 5600 Lenzburg saat: 22.45 

Solothurn

Westbahnhof saat: 22.45

Bern

Fischermättelistrasse 6, 3008 Bern saat: 00.00."