YJKE gözaltına alınan kadınların serbest bırakılmasını istedi

Almanya Demokratik Kürt Kadınlar Birliği (YJKE), Türk polisi tarafından Rosa Kadın Derneği’ne yapılan baskını kınayarak, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi.

Yazılı bir açıklama yapan YJKE, “Pandemi döneminde tüm dünyada kadın hareketleri ve kadın organizasyonları kadına yönelik artan saldırılara dikkat çekip mücadele ederken bu sabah Amed'de Rosa Kadın Derneğine baskın yapılmıştır” dedi.

Açıklamada, “Özgür kadına karşı tahammülsüz olan AKP-MHP iktidarı Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, dernek kurucuları Ayla Akat Ata, Fatma Gültekin ve Narin Gezgör'ü evlerine yapılan baskınlarla gözaltına almıştır” diye hatırlatıldı.

YJKE, şunları ekledi: "Pandemi döneminde yapılan bu hukuksuzluk Türkiye’de ve Kürdistan’da AKP-MHP iktidarının insani, ahlaki ve toplumsal anlamda hiçbir değer tanımadığını, devletin insan haklarına öncelik veren temelde değil, keyfi bir şekilde yönetildiğini bir kez daha göstermiştir. Kadından korkan iktidar ortakları bu baskınla ataerkil zihniyete karşı mücadele eden kadınların sesini kısmak ve erkek şiddetine maruz kalan kadınları yalnız bırakmak istemiştir.

YJKE olarak kadınların en temel hakkı olan yaşam hakkını savunan Rosa Kadın Derneğine yönelik bu hukuksuzluğu kabul etmediğimizi belirtiyor ve dernek yöneticilerinin bir an önce serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı irademize sahip çıkmaya çağırıyoruz."