'Yorgunluğumuz bir yoldaşımızın gülüşü ile son buluyor'

Gerilla alanlarında doktorluk da yapan gerilla Viyan Hêvî, "Yorgunluğumuz herhangi bir yoldaşımızın gülüşü ile son buluyor. Gerilla da severek çalışıyoruz, mücadele ediyoruz" dedi.

Uzun bir yoldan gelen yoldaşlarını karşıladı. Hem misafir hem yoldaş hem de bir doktor olarak onlarla ilgilendi. Gerilla hayatında hem gerilla idi hem de doktor. Viyan Hêvî 2015 yılında gerilla saflarına katılmış. Gerilla Viyan hastaları tedavi ederken, bir yandan da onlarla sohbet ederek yaralarını sarmakta.

Sohbet arasında Arjîn adlı gerilla ona soruyor, "Gerillaya katılımın nasıl oldu? Gerilla iken doktor olmanın zorlukları neler?" Viyan bu sorular karşısında, "Uzunca bir süre sistem için arayışlarım oldu. Çok çalışma da yürüttüm ama hiçbir zaman arayışlarımın cevabını bulamadım. Kendi ayaklarım üzerinde durmak istedim. Yeni katıldığımda, gerilla arasında doktorların olmadığını gördüm.

Dağ ve savaş koşullarında arkadaşlar yaralanıyor. Kendi tedavimizi yapabilmek ve arkadaşlarımızın canını kurtarmak için, gerilla alanında böyle bir görev almak istedim. Şüphesiz zorlukları var. Ama bu zorluklar bizi yaptığımız işe daha da bağlıyor. Arkadaşlarımızı başarılı bir şekilde tedavi edince, çok seviniyoruz. Böylelikle sağlıklı bir şekilde görevlerine dönüyorlar. Bizim için bu yaptığımız şey kutsaldır" diyor.

GERİLLA DOĞAL YAŞAMLA HASTALIKLARA KARŞI MÜCADELE EDİYOR

Gerilla Viyan konuşmasının devamında topluma hastalık yayan ve çözümü engelleyen kapitalist modernite sistemine dikkat çekiyor: "Toplum içerisinde hastalık ve kaos en üst seviyeye çıkmış bulunuyor. Hastalığın sebebi de kapitalist modernitedir. Koronavirüs bunun açık örneğidir. Hastalığı ortaya çıkaran sistem tedaviyi de engelliyor. Bu sistem insanların kanını emiyor, insanın kanına girmiş. Ancak Önder Apo'nun yaşamında toplum çözümlemesi kapsamlı bir şekilde yapılıyor.

Önderlik paradigması çerçevesinde bu duruma karşı çıkmaya çalışıyoruz. Önderlik felsefesi ile işgal sömürü sistemini bilince çıkaran gerilla gücü her türlü hastalığa karşı mücadele edebilecek düzeye ulaşıyor. Yani her gerilla Önderlik felsefesiyle kendi doktoru oluyor. Gerilla herhangi bir hastalığa karşı ilk başta düşünsel anlamda mücadele veriyor, sonrasında ise hastalığın üstesinden geliyor."

Dağ ve doğanın gerilla sağlığına etkisini değerlendiren gerilla Viyan, "Dağın temiz havası, zirvelerden akan temiz su gerillayı sağlıklı kılıyor. İnsanlar her mevsimde Kürdistan dağlarından yararlanabilir. Her türlü bitki yeşeriyor. Doğal yaşam doğal olarak gerilla sağlığını da etkiliyor" diyor.

YORGUNLUĞUMUZ HERHANGİ BİR YOLDAŞIMIZIN GÜLÜŞÜ İLE SON BULUYOR

Gerilla Viyan yaptıkları çalışmaların zorluklarına ilişkin ise şunları belirtiyor: "Yorgunluğumuz herhangi bir yoldaşımızın gülüşü ile son buluyor. Gerilla da severek çalışıyoruz, mücadele ediyoruz. Her işi severek yapıyoruz, yoldaşlarımızı bu temelde tedavi ediyoruz. Şu an doktor olabilirim ama ben bir gerillayım ve hayatın farklı işlerini de yapıyorum. Büyük bir sonuç elde etmek için işimizi severek yapıyoruz.

Gençliğin var olan sisteme karşı bilinçli mücadele etmesi gerekiyor, sistemin etkisi altına girmemeliler. Gençliğin Önder Apo'nun hareketini tanıması ve Önder Apo'nun fikrine katılım sağlaması gerekiyor."

Misafirlerini uğurladıktan sonra gerilla Viyan sağlık çantasını topluyor, silahı ile omuzuna atıyor ve başka bir gerilla bölgesine doğru hareket ediyor. Yoldaşlarına daha iyi hizmet verebilmek için...