YPJ: Bağlılığımızı özgürlüğü kesinleştirmekle göstereceğiz

Berfin Rizgar’ın ruhuyla dönemin görevlerine sahip çıkacaklarını dile getiren YPJ, “Şehit arkadaşlarımıza bağlılığımızı özgürlüğü kesinleştirmekle göstereceğiz. Biz de diyoruz ki ‘Dem Dema Azadiyê ye’” dedi.

Kadın Savunma Güçleri (YPJ) Komutanlığı, 18 Kasım günü Eyn İsa’ya bağlı Ebû Sira cephesinde şehit düşen Berfîn Rizgar’ı (Cihan Misto) yaptığı açıklama ile andı. Yapılan açıklamada, Berfîn Rizgar’ı saygıyla andıklarını ve değerli yurtsever ailesine başsağlığı diledi. “Onun ve tüm şehit arkadaşlarımızın intikamının yerde kalmayacağı sözümüzü bir kez daha yineliyoruz” denilen açıklamada, “Berfin kod adlı Cihan Misto yoldaşımız Kobanê savaşının en yoğun sürecinde YPJ’ye katılmış, 18 Kasım’da Eyn İsa’ya bağlı Ebû Sira cephesinde Türk işgalci devletinin saldırıları karşısında en ön cephede, görevinin başındayken şehitler kervanına katılmıştır” şeklinde denildi.

‘BÜYÜK BİR KARARLILIK İÇİNDEYDİ’

Açıklamanın devamın da ise “Kobanêli olan, orada doğup büyüyen Berfîn yoldaşımız yurtsever ve fedakar bir aile de büyür. 2014 yılında DAİŞ çeteleri Kobanê’ye saldırdıklarında erkek kardeşiyle beraber direniş meydanı olan Kobanê’de YPJ-YPG saflarına katılırlar. Berfin arkadaşımız YPJ yaşamının ilk anlarını ağır savaş sürecinde tanır ve büyük bir kararlılıkla, kısa bir süre içerisinde büyük bir tecrübe ve birikim sahibi olur. Berfin arkadaşımız da kendi elleriyle yüzlerce şehîd arkadaşını ve Kobanê’de şehit düşen erkek kardeşi Rizgar’ı uğurlar ve şehitlerin intikamını alma sözü verir” diye belirtildi.

‘BERFİN YÜZLERCE GENÇ ARKADAŞINI EĞİTTİ’

“Berfin arkadaşımız büyük bir öfke ve kinle cepheleri aşarak, en öne geçti ve yoldaşlarıyla beraber DAİŞ terörünü Kobanê’de yendi” hatırlatmasında bulunulan açıklamada, “Böylece Berfin yoldaşlarına verdiği sözü yerine getirmiş oldu ve Kobanê insanlıktan nam almamış çetelerin elinden kurtarıldı. Berfin arkadaşımız zor ve anlamlı koşullarda gelişip büyük bir tecrübenin sahibi oldu ve komutanlık görevini üstlenip yüzlerce genç yoldaşını eğitti ve onlara özgür yaşam felsefesinin mücadele tarzını ve önemini öğretti” denildi.

‘BÜYÜK BİR SORUMLULUKLA KATILIM SAĞLAMIŞTIR’

YPJ açıklamanın devamın ise şöyle devam etti: “Berfin yoldaş yaşamında ve komutanlığında disiplin, dikkat ve büyük bir sorumlulukla katılım sergilemiştir. Aynı zamanda savaş tarzı ve yöntemi konusunda da derin bir yoğunlaşma sahibi olmuştur. Hangi cephenin nasıl savunulacağı ve hangi cephenin nasıl savaşacağı konusunda savaş inceliklerini derinlikli bir şekilde değerlendirip buna göre de hareket etmiştir.

Berfin yoldaşımız Kobanê’de nasıl ki DAİŞ çetelerinin yenildiğine şahitlik etmişse Dêrazor’da da DAİŞ’in bittiğine şahitlik etmiştir. Berfin yoldaşımız yüzlerce YPJ’li yoldaşıyla beraber kahramanca savaşıp, direndi ve tüm dünyaya başarı müjdesini verdiler. Êzidî kadınlara intikamlarını aldıklarının müjdesini verdiler ve kendi elleriyle yüzlerce Êzidî kadını DAİŞ çetelerinden kurtardılar. Berfin arkadaşımız nasıl ki Kobanê ve Dêrazor’da en ön cephelerde yer alıp savaşmışsa, en son da Eyn İsa’ya bağlı Ebû Sira cephesinde de en ön saflarda, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı ülkesinin ve halkının savunmasını yaparken görevinin başında şehitler kervanına katılmıştır.”

‘ŞEHİT AİLELERİNE SÖZ VERİYORUZ’

“Berfin yoldaşımızın Kobanê’nin en ağır saldırılarla karşı karşıya kaldığı süreçte intikam ruhuyla dönemin militanlığıyla savaştığı ve özgürlük müjdesini tüm kadınlara verdiği gibi tüm Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye gençleri de aynı sorumlulukla yaklaşıp işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı savunma güçlerine katılmıştır” vurgusu yapıldığı açıklamada, “Kadın Savunma Güçleri (YPJ) olarak, bütün şehit ailelerine söz veriyoruz şehitlerimizin intikamı yerde kalmayacak. Berfin arkadaşımızın ruhuyla dönemin görevlerine sahip çıkacağız ve şehit arkadaşlarımıza bağlılığımızı özgürlüğü kesinleştirmekle göstereceğiz. Biz de diyoruz ki ‘Dem Dema Azadiyê ye’, hepimiz bu süreç için seferber olup ülkemizi, dilimizi ve demokratik ulus sistemimizi daha güçlü bir şekilde sahiplenip koruyalım” denildi.