YPJ: Devrimci halk savaşı komplo ve işgali bitirecek

9 Ekim Komplosu'na karşı açıklama yapan YPJ, "Devrimci halk savaşı komplo ve işgalin sonunu getirecek" dedi.

YPJ Genel Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun yıl dönümünde yazılı açıklama yaptı.
"9 Ekim 1998’de başlayan uluslararası komplo süreci 22. yılını doldurmaktadır. Önder Apo, 22 yıldır İmralı Cezaevinde tek kişilik hücrede ağırlaştırılmış tecrit koşullarına maruz bırakılarak ezilen halkların özgürlük umutlarına ket vurulmaya çalışıldı" diye başlayan açıklamada, şöyle denildi:

'ÖNDER APO, HALKLARIN BÜYÜK GÜÇ KAYNAĞIDIR'

"Kürdistan’ın yiğit evlatlarından tutalım, Kürt halkına kadar demokratik kitleler, hiçbir zaman bu komployu kabul etmediler ve insanlar ateş halkaları olarak, 'Güneşimizi Karartamazsınız' sloganıyla bedenlerini ateşe verip Halkların Önderi Abdullah Öcalan için canlarını feda ettiler. Aynı şekilde bu komplo sürecine karşı Önder Apo, büyük bir irade, azim ve emekle geliştirdiği Demokratik, Ekolojik ve Kadın Özgürlükçü paradigmasıyla özgürlük mücadelesi veren tüm demokratik ve özgürlükçü kesimlere büyük bir güç kaynağı olmuştur. Önder Apo, özgürlük için yaşayan herkese mücadele ve direnme gücü oldu ki bu gerçeklik Rojava devriminin gerçekleşmesinde ve YPJ’nin ordulaşmasında somutlaşan bir örnek olmaktadır.

'DİRENİŞ KOMPLOCULARA CEVAP OLDU'

9 Ekim 2019’da komplonun devamı niteliğinde işgal saldırıları çerçevesinde Serêkaniyê ve Til Abyad’da savaş ahlakından uzak, barbarca yönelen işgalci Türk devleti, Kürdistan halkları şahsında ezilen ve özgürlük mücadelesi veren tüm halklara soykırım, imha ve inkâr politikasının tüm çirkinliğiyle sürdürüldüğünü göstermiştir. Bu saldırıların bu tarihe denk getirilmesinin tesadüf olmadığı, aynı zamanda halkların mozaiği olarak bilinen Serêkaniyê ve Til Abyad’da demokratik ulus çerçevesinde örgütlenmiş bu halkların tek tipleştirme temelinde, zihniyet anlamında da işgal etme saldırısı olduğu bilinmektedir.
Rojava devriminin gerçekleşmesinde öncülük yapan YPJ ordusu bölge kadınları ve halkının bin yıllarının özgürlük özlemlerini gerçekleştirirken, aynı zamanda işgal saldırıları sırasında da Serêkaniyê ve Til Abyad halkını işgalden korumak için efsanevi destanları yazdılar. Tıl Abyad’da Delilalar'ın, Amaralar'ın ve Dılovanlar'ın kahramanca sergiledikleri direnişler, yine Serêkaniyê'de Savûşkalar, Avaşinler, Rûheyvler, Nûhal ve Dılvinler onlarca kez direnmişlerdir. Bu destansı direnişler hiçbir sokağın kolay bir şekilde işgal edilmediğinin göstergesi olmaktadır. Aynı zamanda bu direnişler bizler için de devrimi koruma ve işgale karşı durma noktasında yol gösteren bir mücadele tarzını ortaya çıkarmıştır.
Bu direniş ruhu 9 Ekim komplosunu gerçekleştiren bütün hegemon güçlere de özgürlük için durmaksızın mücadele edileceğinin ve komploların asla kabul edilmeyeceğinin cevabı olmuştur.  Serêkaniyê ve Til Abyad halkı da hiçbir zaman topraklarında işgali kabullenmemişlerdir, biz de diyoruz ki; işgale karşı devrimci halk savaşıyla özgür toprakları armağan edeceğimizin ve devrimimizi koruyup büyüteceğimizin sözünü veriyoruz. YPJ olarak bizim için şimdi an daha güçlü bir şekilde Zin’in, Amara’nın, Ronahi’nin, Nupelda’nın, Nergiz’in ve de Zilan Arap yoldaşın izinde mücadele etme anıdır. An devrimin direnişçi tarzıyıla; '10 Ekim dünya Öcalan’a Özgürlük Günü'nü sağlama, tecridi, işgali, faşizmi kırma ve devrimi koruma anıdır."