YPJ ilk şehitlerini andı

İlk şehitleri Silava Efrîn ve Bêrîvan Qelender'i anan YPJ, "Silava ve Bêrîvan yoldaşların ruhuyla tüm kadınları, halkımızı ve ülkemizi koruyacağız" dedi.

YPJ Genel Komutanlığı, YPJ'nin ilk şehitleri Silava Efrîn (Meryem Mihemed) ve Bêrîvan Qelender'i (Xemgîn Nûcan) şehadet yıl dönümlerinde andı. İki şehidin şahsında tüm Mayıs ayı şehitlerini anan YPJ, şehitlerin yarattığı direniş yolunun sürdürücüsü olacağını vurguladı.

Açıklamada, son yüzyılda Kürt kadınlarının işgalciler karşısında büyük bir direniş verdiğine dikkat çekilerek, "Mayıs ayı şehitler ayıdır. Leyla Qasim, Hozan Mizgin, Şêrîn Elemhûlî, Bêrîvan, Silava gibi kadın yoldaşlarımız, Kürdistan mücadelesine isimlerini altın harflerle yazdırdılar. İşgalciler o yüzden ilk olarak kadın kazanımlarına saldırdılar. Türk devleti ve ona bağlı çete grupları, kadınları tekrar karanlığa gömmek istiyor. Ancak bir kadın devriminin yaşandığı Rojava’da, kadınlar direnişleri ile her alanı kendi renklerine çevirdiler” denildi.

'BÜYÜK DİRENİŞLE ŞEHİT DÜŞTÜLER'

Silava ve Bêrîvan’ın YPJ’nin ilk şehitleri olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kürt kadınları 2012-2013 yıllarında tehlike baş gösterdiğinde YPJ saflarına katılmaya başladı. Direnişi seçen kadınlar arasında Silava ve Bêrîvan arkadaşlar da vardı. Fedakârca sorumluluk alan Silava ve Bêrîvan yoldaşlar, 28 ve 29 Mayıs 2013 tarihlerinde büyük bir direniş göstererek şehitler kervanına katıldı."

'DEVRİMİN KAZANIMLARI HEDEFLENİYOR'

"Bugün halen saldırılar devam etmektedir" vurgusunda bulunan YPJ, "Bugün düşman tüm özel savaş yöntemleri ile saldırmaktadır. Bölgenin demografik yapısını değiştiriyor, dil ve kimliğimizi asimile ediyor, kültürümüzü değiştiriyor ve devrimin tüm kazanımlarını ortadan kaldırmayı hedefliyor. YPJ olarak, tüm bu saldırılar karşısında Silava ve Bêrîvan yoldaşların ruhuyla tüm kadınları, halkımızı ve ülkemizi koruyacağız. Silava ve Bêrîvan şahsında tüm şehitlere mücadeleyi büyütme sözü veriyoruz" mesajlarını verdi.