YPS-JIN'den İzmir'de iki eylem

YPS-JIN Şehit Yıldız Gabar Misilleme Timleri, İzmir'de iki iş yerinin bulunduğu bir bina ve üç araç ile bir kır düğün salonu ve deposunu yaktı.

Yazılı açıklama yapan Misilleme Timleri, ‘sömürgeci ve ajan-işbirlikçilere yönelik intikam hamlesi’ kapsamında İzmir’de iki ayrı eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Açıklamada, "Misilleme Timlerimiz 6 Eylül gecesi İzmir'in Bayındır ilçesi Sadıkpaşa Mahallesi Menderes Bulvarı'nda bulunan bir plastik saksı işletmesi ve yanında yer alan bir dükkan ile 3 arabaya yakma eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda alevler bütün binayı sararken 2 işyeri 3 araba ve bina komple imha oldu" denildi.

Diğer eyleme ilişkin şu bilgiler verildi:

"Timlerimiz 1 Eylül günü İzmir’in Bayraklı Altın yolda bulunan faşistlere ait kır düğün salonu ve deposuna yönelik yakma eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonucunda kır düğün salonu ve deposu tamamen imha edildi."

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

"Kadının üzerinde uygulanan taciz, tecavüz ve ırkçı şiddet sarmalının baş sorumlusu faşist rejim AKP-MHP çeteleridir. Türk devleti Kürt düşmanlığı kadar kadın düşmanlığı da yapmaktadır. Irkçılık ve de kadına dair nefret söylemleri ile toplumu kadın ve Kürt düşmanı haline getirmeye çalışmaktadır. Bizler bu zihniyeti Kenan Evrenlerden iyi biliyoruz. Nerede olursak olalım varlığımız kimliğimiz ve özgürlüğümüz için direnişte olacağız. Xwebûn, xweparastin şiarı ile bulunduğumuz tüm alanlarda, bu faşist güruha karşı eylem halinde olarak öz savunmamızı gerçekleştireceğiz."