YPJ savaşçısı Cizre: En büyük cevap, devrime katılım olur

YPJ savaşçılarından Arin Mirkan Cizre, "Kürdistan gençliği ayaklanmalı ve saflarımıza katılmalı. En büyük cevap, devrime katılım olur" dedi.

Dünya’nın birçok yerinde kadınlar, hakları için baş kaldırdı; erkek egemen zihniyetine karşı savaştılar. Rosa Luksemburg, Clara Zetkin ve Jan Darklar'ın verdiği mücadele, Zarifeler ve Saralar'la devam etti.
Rojava'daki savaşta kıran kırana bir mücadele yaşandı ve savaşı zaferle taçlandırmada kadınlar öncü rol oynadı. Yoğun savaşın yaşandığı yerlerden biri olan Kobanê için Erdoğan, "düştü düşecek" derken, Arin Mirkan'ın fedai ruhu ile Kobanê'de büyük başarılar elde edildi, işgalci Türk ordusu ve onun yanlısı DAİŞ çeteleri boşa çıkarıldı.
Arin’in fedai ruhu daha sonra Avesta Xabur, Barin Kobanê’lerle sembolleşecekti. 2014’te Kuzey halkının da bu saldırılara karşı direnişi gerçekleşmiş ve sınırlar ortadan kaldırılmıştı. Seferberlik sürecinde yüzlerce genç savaşa katılım sağladı.YPJ savaşçısı Arin de onlardan biri. Arin Mirkan'ı tanır, onun duruşundan etkilenir ve adını 'Arin Mirkan Cizre' koyar.

'SEYİRCİ KALAMAZDIK'

Cizre, şöyle başlıyor anlatmaya:

“Rojava Devrimi 2011 yılında başladı. Kendisiyle beraber birçok kazanım elde edildi. Bizim için büyük bir avantaj oldu. Çünkü bütün dünyada Rojava Devrimi yankı yarattı. Bizim için önemli bir adımdı. Çünkü özgürlük için atılan her adım kutsaldır. Bu Rojava Kürdistan'da ilkti ve çok değer arz etmektedir. 2014 yılında seferberlik ilan edilince dört parça Kürdistan’dan tutalım bütün dünya bu seferberliğe katılıma ses olmak için çabalar sarf etti. Seferberliğin başlamasıyla ben de sürekli eylemlerde, sınırlarda yer alıyordum. Ama baktım ki sadece böyle olmuyor, seyirci kalamam, o nedenle karar aldım; sınırları aşıp YPJ saflarına katıldım. Topraklarımızın işgal edilmesi, halkımızın katledilmesine göz yummazdım. O nedenle hedef ve amacım büyük olmalıydı; bu devrimde yer almalıydım. Sorun bu toprakları tanımak, bu halkı tanımak değildi. Her ne olursa olsun, katledilen halktı, topyekûn bir saldırı, soykırım vardı. Buna karşı cevapsız kalmak etik değildi. Bu onurlu mücadele sahiplenilmeliydi. Bu halk için her şeye değerdi. İnsan her gün bu vahşi saldırılar karşısında sözünü yeniliyordu. Daha çok güçleniyor, büyük bir moral ve motivasyonla yaşama sımsıkı sarılarak savaşıyordum.”

'KÜRDİSTAN GENÇLERİ AYAKLANMALI'

'Dem Dema Azadiye ye' hamlesine dikkat çeken Arin Mirkan Cizre, şunları da söyledi:
"Bu hamle önemli, değerli bir hamledir. Bugün hâlâ düşmanın Rojava’dan tutalım, Başur, Bakur, Rojhilat'ta saldırıları devam etmektedir. Bu hamle 4 parça Kürdistan'a karşı olan saldırıları bir bütün olarak kırma, bir birlik ve beraberlik hamlesidir. Çağrım bütün gençlere, özellikle de Kürdistan gençlerine; bu hamleye katılmalı, saflarda yerlerini almalılar. Düşmanın soykırım, kirli politikalarına 'dur' denilmeli. Her gün işgalci Türk ordusu ve yanlıları halkımıza saldırmaktadır. Zindanlar siyasi tutsaklarla dolmuştur. Bir insan Kürtçe bir şarkıyı dinlediği için katledilir mi? Veya Kürtçe bir paylaşım yaptığı için yıllarca hapiste kalır mı? Peki ya kadının iradesini kırmak için tecavüz, el uzatma, öldürme politikalarına ne demeli? Bu nedenle özellikle Kürt gençleri ayaklanmalıdır. Bunu asla kabul etmemeliler. Dikkat edilirse bu onurlu hamle başladığından beri düşman daha fazla yönelmektedir, çünkü bu hamleye dünyanın her yerinden katılımlar olmuş, destek açıklamaları yapılmıştır. Halkımız ve ezilen bütün halklar düşmana karşı boyun eğmemelidir. Halkımıza büyük bir görev düşüyor. Kürt halkı direnişçi bir halktır. Nasıl ki dört parça Kürdistan'da destansı direnişler sergilediyse, şimdi direnişçi misyonu ile tarihe damgasını vurma zamanıdır. Gladyatörü tümden yok etmenin, ezilen halkların özgürlük zamanıdır.
Özelde de Önder Apo 'Genç başladık, Genç bitireceğiz' diye betimlemektedir. O nedenle gençlere daha fazla görev düşüyor. Nasıl ki 2014 yılında seferberlikle katılımlar oldu, şimdi daha büyük bir azim ve güçle katılımlar olmalıdır. Düşmanın kirli, sömürgeci politikalarına cevap olmak için devrime katılım en büyük cevap olacaktır. Biz de YPJ savaşçıları olarak üstümüze düşen görevi yapmaya hazırız. Şehitlerimiz ve halkımızın intikâmını alma sözünü yineliyoruz. Bu onurlu hamleye sonuna kadar cevap olma çabasında olacağız.”