YPS JIN'den 3 kentte eylem

YPS JIN, Aydın, Van ve Adana'da Türk devlet güçleri ve AKP'lilere yönelik eylemler düzenledi.

Şehit Arjîn Amed YPS JIN Misilleme Timi tarafından 26 Ekim’de gece saatlerinde Aydın Efeler'de Denizlili Şaban Koyuncu adlı AKP’li şahsın gelinlikçi dükkanı uyarı amacıyla ferdi silah ile tarandı.

 Yine Şehit Cudi Faraşîn YPS JIN Misilleme Timi tarafından 30 Ekim’de saat 21.00 sularında Van’ın Başkale ilçesi Yeni Mahallede devriye atan zırhlı polis aracına yönelik eylem düzenlendi.

Şehit Sara Tolhildan YPS JIN Misilleme Timi ise 3 Kasım’da saat 21.00 sularında Adana’nın Seyhan ilçesindeki Orçun Kubat Kışlası’na eylem gerçekleştirdi.

'ÖRGÜTLENMELİ, ÖZ SAVUNMAYLA MÜCADELE ETMELİYİZ'

YPS tarafından yapılan açıklamada şu mesajlar verildi:

"TC faşizan rejim Kürdistan’da her türlü inkâr, imha ve özel savaş politikaları ile Kürt halkını yok etme faaliyeti yürütmektedir. Faşizan rejime karşı varlık mücadelesi veren halkımızı zindanlarda öldürme politikası yürütürken, Kürdistan doğasını talan ederek Kürdistan’ı çölleştirme, canlıların yaşayamayacağı topraklar haline getirmektedir.

Her gün yok olma ile yüz yüze kalan Kürt halkı AKP-MHP faşizan rejimine karşı öz savunma ile mücadele etmelidir. Faşizan rejime karşı boyun eğmemeli, örgütlenmelidir. Faşizan rejimin tek korkusu örgütlü halk gerçekliğidir. Gerillalar dağlarda Kürt halkının varlık yokluk savaşını yürütürken izleyici olarak kalma, bireysel tepkilerde bulunma sürece cevap olacak bir yaklaşım değildir. Gerillayı mücadelede yalnız bırakan Kürt halkı, faşizan rejimin imha politikalarına  daha çok maruz kalacaktır. Bu gerçeklikle mücadele eden gerilla güçlerinden Rûken ve Sara arkadaşlarının fedai eylemleri Kürt halkının örgütlenmesi için kıble alacağı bir eylem olduğu, Baz ve Helbest şahsında kimyasalla şehadete ulaşan arkadaşlar Kürt halkının vicdan sesinin mücadeleye dönüştüğü ses olmalıdır. Vicdan demek ahlak demektir, Kürt halkı özgürlük mücadelesi karşısında ahlaki görevlerini yerine getirme ile sorumludur. Yaptığımız eylemler öz savunma temelinde TC faşizan rejime karşı yapılmıştır ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğü sağlanıncaya dek eylemlerimiz devam edecektir."