YPS-JIN'den Amed'de sömürgecilere eylem

YPS-JIN Şehit Rozerin Cudi Misilleme Timleri, Amed'de polis ve kayyum araçlarına dönük eylemler düzenledi. Timler, tüm kadınları saflarına çağırdı.

YPS-JIN Şehit Rozerin Cudi Misilleme Timleri, "Sömürgecilere ve ajan-işbirlikçilere yönelik intikâm hamlesi" kapsamında istihbarat polislerine yönelik eylem düzenledi.

Misilleme timleri, 4 Ekim günü akşam saat 20:30’da Amed Seyrantepe-Silvan yolu üzerinde istihbarat polislerine ait bir araca beş bomba attı. Eylem sonucunda etkili bir şekilde vurulan arabada zarar oluşurken, polislerin akıbeti hakkında net bilgi alınamadı. Cadde saatlerce trafiğe kapatıldı.

Hazro-Silvan karayolunda çalışan gaspçı kayyum kepçesine yönelik ise 28 Eylül günü sabotaj eylemi düzenlendi. Eylem sonucunda kepçe tamamen kullanılamaz hale geldi.

'TÜM KADINLARI SAFLARIMIZA ÇAĞIRIYORUZ'

Şehit Rozerin Cudi Misilleme Timleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "YPS-JIN olarak direnişi büyütelim. Örgütlülüğümüzü daha da büyüterek, Kürdistan üzerinde yürütülen savaşa karşı öz savunma temel ilkesinde her kasaba, her şehirde düşmanı vurarak, intikâm sözümüzü yineliyoruz. Tüm kadınları YPS-JIN saflarında yer almaya çağırıyoruz. Düşman Kürdistan'da önce kadınlara saldırıyor. Buna karşı örgütlülüğümüz en büyük savunmamızdır" denildi.