YPS JIN, kuruluş yıldönümünü ve 8 Mart’ı kutladı

YPS JIN, yedinci kuruluş yıldönümü ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

YPS JIN tarafından yapılan açıklamada Kürt kadınlarını kimliğiyle buluşturan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar durmayacakları belirtilerek “öz yönetim direnişlerinde öncülük eden komutan Zeryan şahsında şehadete ulaşan tüm yoldaşlarımıza karşı YPS JIN’ın 7. Kuruluş yılında ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde sözümüzü yeniliyoruz, kanınızın son damlasına kadar mücadele ettiğiniz mevzilerinizi bırakmayacak, soysuz düşmandan intikam alacağız” ifadeleri kullanıldı.

YPS JIN’in açıklaması şöyle: Toplumun temel yapısını oluşturan kadın, toplumu toplum yapan onu öz değerleri ile buluşturandır. Çünkü kadın ahlaktır, vicdandır, dildir, kültürdür. Var olan özellikleri ile toplumu ilmik ilmik yaratan, insanlığın huzur içinde yaşaması için var gücü ile mücadele edendir. Toplumu kendi kâr zeminine çevirmek isteyen sistem, ilk iş olarak kadının bu rol ve misyonunu elinden almış ve metalaştırmıştır. Bu temelde ahlak ve vicdan temelli bir toplumun yaratıcısı olan Önder Apo kadını öz değerleri ile buluşturmuş, mücadele zemini yaratmıştır. Önder Apo’nun yarattığı kadının öz gücüne ve öz savunmasına dayalı toplumun inşası temelinde YPS JIN’ın 7. Kuruluş yıl dönümü ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü başta Önder Apo olmak üzere faşizme karşı direnen tüm kadınlara ve Kürdistan halkına kutlu olsun.

Milliyetçilik ve dinle faşizan bir toplum yaratmaya çalışan AKP-MHP hükümeti Kürt halkının dilini, kültürünü yok etmek yetmezmiş gibi fiziki olarak da varlığına son vermek doğrultusunda 2015-2016 yılında başlattığı çökertme eylem planına karşı başlatılan öz yönetim direnişleri kadının eylemsellik gücüne, direnişine, fedakarlığına bir kez daha şahitlik etmiştir. Önder Apo’nun bir lokma bir hırka felsefesi ile imkanlar yetersiz olmasına rağmen özgürlük mücadelesi yürüten kadınlar sokak sokak, mahalle mahalle örgütlenmiş üzerine düşen sorumlulukları layığı ile yerine getirmek için muazzam bir direniş sergilemiştir. Tekniğine güvenen ve kullandığı teknikle üstünlüğün kendisinde olduğunu düşünen soysuz düşmanı zırhlı araçlarından çıkaramayacak, mevzilerinden başını kaldıramayacak duruma getirmiştir. Sur’da, Nusaybin’de, Cizre’de, Şırnak’ta gelişen ve Bakur Kürdistan’da yayılan özyönetim direnişleri karşısında çaresiz kalan faşizan hükümet, devrimci kadınları hedefine almış, halka öncülük eden devrimci kadınları katletme politikaları ile Pakize, Sêvê, Fatma, Asya ve Taybet Ana’yı katlederek direniş ruhunu kırmayı planlamıştır. Fakat bu devrimci kadınların şehadetini 7’den 70’e Kürt halkı omuzlamış Jin Jiyan Azadî sloganları ile direniş mevzilerini inletmişlerdir.

Cizre’de halkı cayır cayır bodrumlarda yakan faşizan rejim, bugün gelişen depremde halkı enkazların altında bırakmış, başta afad kuruluşu, askeri ve diğer kurumları halkı kurtarmak için değil de ölmesi için seferber olmuştur. Cizre de Kürt halkını, Kürt kadınlarını bodrumda yakan zihniyet ile bugün Kürdü, Türkü, Arabı vb. dini olarak da Sünni’si, Alevi’sini vb. enkaz altında bırakan yine aynı zihniyettir. Yaşanan deprem Türkiye sisteminde AKP-MHP faşizan rejimi, ırkçılığı, milliyetçiliği enkaz altında bırakmıştır. Halk böyle bir enkazı, insan kıyımını tekrar yaşamamak için ancak demokratik konfederalizmle, öz yönetime dayalı sistemle yaşam bulabilir, mücadele zeminini yaratabilir, yaralarını sarabilir. AKP-MHP hükümetinin yıllarca Türkiye toplumunda ahlakı yok etmek, birbirini öldüren katil insanlık yaratma çabaları, deprem sürecinde yaşanan dayanışma ile boşa çıkartılmıştır. Bu da gösteriyor ki insanlığın damarlarında akan kanda ahlak ve vicdan var oldukça faşizan rejime karşı güç olabilir, mücadele edebilir. Doğasında var olduğu öz değerler nedeniyle halk mücadelesine adanmış kadınlar olarak bu sürece öncülük edeceğiz. Halkımızı kendi kendini kutsamış, ilahlaştıran bu firavunlara bırakmayacak, hesap soracağız.

Bizi kimliğimizle buluşturan, var olabilmek için mücadele zemini yaratan Önder Apo’ nun fiziki özgürlüğü sağlanıncaya dek durmayacağız. Her gün daha çok güçlenecek, güçlendirecek, örgütlenecek insanlık düşmanı olan faşizmi yerle bir edeceğiz. Öz yönetim direnişlerinde öncülük eden komutan Zeryan şahsında şehadete ulaşan tüm yoldaşlarımıza karşı YPS JIN’ın 7. Kuruluş yılında ve 8 Mart dünya kadınlar gününde sözümüzü yeniliyoruz, kanınızın son damlasına kadar mücadele ettiğiniz mevzilerinizi bırakmayacak, soysuz düşmandan intikam alacağız.”