YPS-Jin Misilleme Timleri’nden üç kentte eylem

YPS-JIN Şehit Sorxwin Roboskî Misilleme Timleri, “sömürgeci ve işbirlikçilere” karşı Manisa, Amed ve Antalya’da eylemler düzenledi.

YPS-JIN Şehit Sorxwin Roboskî Misilleme Timleri, 23-26 Temmuz tarihleri arasında Manisa’da bir fabrika, Amed’de bir kamyon, Antalya’da faşist bir şahsa ait aracı ateşe verdiklerini bildirdi.

Misilleme Timleri, “25 Temmuz 2020 günü saat 15:30’da Manisa'nın Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi yolu üzerinde bulunan, fabrikaya yönelik eylem” gerçekleştirdiklerini belirtti.

Açıklamada, “Eylem sonucunda geri dönüşüm fabrikası olarak nitelendirilen yer tamamen kullanılamaz hale geldi” denildi.

26 Temmuz’da Amed’in Rêzan ilçesi Nükhet Coşkun Caddesi'nde Kayyum belediyesine ait çöp kamyonunu ateşe verdiklerini ifade eden Misilleme Timleri, Antalya’daki eylemin ise 23 Temmuz’da gerçekleştirildiğini kaydetti.

Açıklamaya göre, Antalya'nın Serik ilçesi Merkez Mahallesinde “faşist şahıs A.S.’ye ait” bir araç ateşe verildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Tecavüz, İşgalci Türk Devleti’nin Kürdistan’daki varlık gerekçesidir. Her gün başka bir Kürt şehrinde kadınlar tacize ve tecavüze uğramaktadır. Devlet eliyle bilinçlice yapılan bu saldırılar Kürt halkının iradesini ve onurunu kırmak içindir.

Sistematik bir şekilde Kürt değerlerine ve kazanımlarına yönelik işgal saldırıları yoğun bir şekilde sürmektedir. Halkın iradesi ile seçilmiş belediyelere kayyumlar atayarak el konulmuştur. Kayyum ile işgal edilmiş belediyeler kamuya ait değil işgalcilerin mülkiyeti haline getirilmiştir. Kayyum ile işgal edilmiş tüm kurum, kuruluş, araç ve gereçler hedefimizdir.

Kürdistan’da tecavüzcülere ve işgalci kayyumculara karşı her yerde her an eylem halinde olacağız. Kimliğimize ve varlığımıza dönük saldırıları öz savunma eylemlerimiz ile bertaraf edeceğiz.”