YPS-JIN: TC'nin tecavüzüne karşı öz savunma

YPS-JIN: "İntikam birimlerimiz işgalcinin, tecavüzcünün ensesinde olacaktır. Buradan tüm kadınları YPS-JIN çatısı altında örgütlenerek öz savunma konumuna geçmeye, erkek-devleten intikam almaya çağırıyoruz."

YPS-JIN Koordinasyonu yazılı bir açıklama yaparak, Kürdistan'da Türk devletinin bilinçli bir şekilde geliştirdiği ve Kürt kadın ve çocuklarına dönük tecavüzcülerin Kürt halkının iradesini kırmaya yönelik olduğunu belirterek buna karşı halkın öz savunmasını güçlendirmesini istedi.

Öz savunma konusunda ise Şırnak halkını örnek veren YPS-JIN Koordinasyonu'nun açıklaması şöyle:

"TC devleti Kürdistan'da taciz ve tecavüzü Kürt halkına diz çöktürme politikasına dönüştürmüş durumda. Direnen toplumların başına her türlü onursuzluğu getirme bir devlet yöntemidir. Yıllardır köleliği ve zülmü kabul etmeyen Kürt halkına dönük her türlü soykırım saldırıları gerçekleştiren TC devleti karşısında direnen halk gerçekliğini gördükçe daha alçakça yöntemlere başvurarak teslim almak istemektedir.

Fuhuş ve tecavüz kültürünü geliştirerek toplumun yaratıcı gücü olan kadını hedef almaktadır. Kadını düşürülen bir toplum ve halk, kolay teslim alınacağından, her seferinde olduğu gibi "Önce kadınları vurun" denilmektedir.

TC devleti Kürdistan'da özellikle kadınlara saldırarak, Kürt halkının onurunu ve de iradesini kırmak istiyor. Siirt'te bir çok korucu ve asker tarafından tecavüze uğrayan NÇ olayında ortaya çıkan ‘’taş atsa daha mı iyi’’ diyen zihniyet, bugün Şırnak'ta, Batman'da devam etmektedir.

Şırnak'ta devletin uzman çavuşu 13 yaşındaki Kürt kızına cinsel saldırı da bulunmuştur. Bu saldırı tüm kadınları ve Kürdistani değerleri hedef almaktadır. Kürdistan'da TC faşizminin bir diğer yüzü de taciz ve tecavüz olmuştur. Kadınlar olarak bu gerçeği çok iyi görmemiz gerekmektedir. Kimliğimiz, toprağımız ve bedenimiz bize aittir. Korumak için her türlü mücadele meşrudur.

Şırnak halkı onuruna dönük yapılan bu faşizan saldırıya karşı öz savunma konumuna geçerek hem saldırganı yakalamış hem de tepkisini ortaya koyarak öz savunmasını gerçekleştirmiştir. Kürdistan'da öz savunma olmadan onurlu yaşamanın mümkün olmadığı ortaya çıkmıştır.

Öz savunmaya ekmek ve de sudan daha fazla ihtiyacımız vardır. Bu anlamda her türlü saldırı altında bulunun kadınlar olarak öz savunma hakkımızı sonuna kadar kullanmamız gerekir. Nerede tacizci ve tecavüzcü devlet saldırısı varsa, orada alanlara çıkmalı öz savunma konumuna geçilmelidir. Sessiz kalmak ortak olmaktır. Zengin öz savunma araç ve de gereçleri ile kadın gücünü ortaya koyarak ve devlet-erkek faşizmine son vermeliyiz. 

YPS-JIN olarak belirtiyoruz ki; varlığımız ve özgürlüğümüz için mücadeleyi yükselterek sömürgeci tecavüzcü devleten yaptıklarının hesabını soracağız. Kadına uzanan tüm elleri kıracağız. İntikam birimlerimiz işgalcinin, tecavüzcünün ensesinde olacaktır. Buradan tüm kadınları YPS-JIN çatısı altında örgütlenerek öz savunma konumuna geçmeye, erkek-devleten intikam almaya çağırıyoruz."