Zîlan'ın direniş ruhu her yerde

Zîlan'ın direniş ruhu ile mücadele eden şehit Sara ve Rûken, Kürt halkının fedaileri olarak anlamlı bir yaşamın sahibi oldular ve büyük bir kahramanlıkla şehadete ulaştılar.

Düşmanın hem gerillaya hem de Kürt halkına yönelik saldırıları her geçen gün daha da artıyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ağır tecrit altında, cezaevindeki tutuklulara işkence yapılıyor, Kürt halkına köle yaşamı dayatılıyor, Kürdistan gerillaları büyük bir saldırılara maruz kalıyor. Gerilla direnişine takılan düşman yasak silahlar kullanılıyor ve tüm bunlara karşı yaşanan sessizlik, Erdoğan'ın ve işbirlikçilerinin gerçeğinin ortaya çıkmasını engelliyor.

Ancak HPG ve YJA Star gerillalarının direnişi işgalcilerin kirli planlarını boşa çıkarıyor. Gerilla dağlarda ve şehirlerde fedai eylemlerle düşmana cevap veriyor. Medya Savunma Alanlarında sıkışıp kalan Türk devleti, yönünü Bakur'a verip teknik gücünü de kullanarak gerilla bölgelerinde soykırım yapmayı amaçlıyor. Gerillanın direnişi düşmanın bu çabalarını bir kez daha boşa çıkarıyor. Bu savaşın bedelsiz olmadığını bilen gerillalar, canlarını ortaya koyarak düşmanın her türlü silahına karşılık veriyor.

FEDAİ RUH HER ZAMAN VARDI

PKK'nin fedai ruhu sadece bugün değil, Rêber Apo'nun militanlarının ortaya çıktığı günden beri var. Gün be gün direnişi büyüten, fedaice savaşan, şehit düşen gerillalar Zîlan ve Egîdlerin çizgisini temsil ediyor. Gerilla Rûken ve Sara da Zîlanların direniş ruhunu temsil ederek, kimyasal silahlarla şehit edilen yoldaşlarının intikamını almak için fedai eylem yaptı. Bu eylem ayrıca zindanlardaki tutsaklara yapılan işkence ve baskıya karşı verilen bir tepkiydi.

HPG, eyleme ilişkin bilgileri verene kadar Türk devleti bu eylemin nasıl organize edildiğini bilmiyordu. Bu yaşananlar, Erdoğan'ın gerillaya karşı yürüttüğü özel savaş ve saldırılarla kazanamayacağını bir kez daha gösterdi. Gerilla iradesi ile hem düşmanın teknik gücünü hem de planlarını boşa çıkarıyor.

YJA STAR HER YERDE ENSELERİNDE

YJA Star güçleri, Sara ve Rûken gibi yoldaşlarının intikamını almak ve işgalcilere şok edici darbeler indirmek için her yerde enselerinde olacak. Bu eylem Erdoğan'ın ordusu için büyük bir şoktu. Kürdistan gerillaları bu şekilde sözlerine yerine getiriyor. Yaşanan her şehadetin ardından büyük bir öfke ile düşmana cevap veriyorlar. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ideolojisi ve felsefesi ile örgütlenen Apocu kadın militanlar, gerçek fedailiğin nasıl olduğunu bir kez daha ortaya koydular.

Sistemin kadınlara baskısı olmasına rağmen, PKK'li kadınlar ne sistemin ne de devletin onları kurtaramayacağını biliyor. Önder Apo'nun felsefesine güvenen kadınlar güçleniyor ve düşman karşısında durabiliyor. Doğru yaşam anlamlı olan ve anlamlı sonlanan yaşamdır. Kürt halkının fedaileri olan şehit Sara ve Rûken'in yaşamı anlamlıydı ve büyük bir kahramanlıkla şehadete ulaştılar