HPG, Hakkari’de zırhlı konvoyu vurdu: 33 ölü

HPG gerillaları Hakkari’nin Çukurca ilçesinde zırhlı bir araç konvoyunu vurdu, en az 33 asker öldü. Diğer bir çok noktada düzenlenen eylemlerle birlikte en az 39 askerin öldüğü bildirildi.

HPG-Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari’nin Çukurca ve Yüksekova ilçeleri ile Şırnak’ın Uludere ilçesi ve Dersim’in Nazımiye ilçesinde düzenlenen gerilla eylemlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Türk ordusu açısından en ağır sonuca yol açan eylem Çukurca’da gerçekleşti. Onlarca zırhlı aracın yer aldığı askeri bir konvoya düzenlenen eylemde en az 33 askerin öldüğü bilgisi verildi.

Hakkari ve Şırnak’taki eylemler “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında gerçekleşti. HPG-BİM, eylemlere ilişkin şu detayları verdi:

30 ZIRHLI ARACIN BULUNDUĞU KONVOYA EYLEM

“21 Haziran günü saat 00.50’de güçlerimiz, Hakkari’den Çelê (Çukurca) ilçesine doğru ilerleyen yaklaşık 30 zırhlı araçtan oluşan işgalci TC ordusunun konvoyuna yönelik Çemê Bedel köyü yakınlarında bir eylem düzenlemiştir. Düşman konvoyunda bulunan tüm araçların 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ejder tipi zırhlı bir araç ile kirpi tipi 2 zırhlı araç tümden imha edilmiştir. Düzenlenen bu eylemde tespit edilebilen 33 düşman askeri öldürülmüştür. Eylemden sonra düşman konvoyunun bir kısmı Hakkari’ye geri dönmek zorunda kalmış, bir kısmı ise eylem yerinde durmuştur. İşgalci TC ordusu, konvoya vurulan darbe ardından insansız hava araçlarının desteğinde çok sayıda kobra tipi taarruz helikopteri ile alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır.”

SABOTAJ EYLEMİNDE 2 ÖZEL HAREKATÇI ÖLDÜRÜLDÜ

“Aynı gün sabaha karşı saat 05.00’da işgalci TC ordusu 1 tank, 1 ejder tipi ve 2 kobra tipi zırhlı aracın desteğinde alanda bir operasyon başlatmıştır. Alanda arama tarama yapan özel harekatçılara yönelik güçlerimiz bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen bu düşman birliğinde 2 özel harekatçı öldürülmüş, 2 özel harekatçı ise yaralanmıştır. Alandan geri çekilen işgalci TC ordusu, ağır silahlar ile alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır. Bombardıman sırasında işgalci güçler çok sayıda ambulans ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.”

ÇUKURCA’DA MEVZİ VE BARINAKLAR VURULDU

“21 Haziran günü saat 17.00’da güçlerimiz Çelê ilçesine bağlı Merganış tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.”

YÜKSEKOVA’DA ASKERİ ARAÇ İMHA EDİLDİ: 3 ÖLÜ

“20 Haziran günü saat 10.15’te Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elişer tepesinden Ertuş alanına bağlı Dola Heydaran alanına doğru ilerleyen işgalci TC ordusuna ait Reo tipi askeri bir araca yönelik güçlerimizce bir eylem düzenlenmiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan düşman aracı imha edilmiş, tespit edilebilen 3 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından alanda bir operasyon başlatan işgalci TC ordusu aynı gün saat 17.00’da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”

ULUDERE’DE KARAKOL YERLEŞKESİNE EYLEM

“20 Haziran günü saat 14.00’da güçlerimiz, Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Sinek karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzii ve barınakların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu Heftanin bölgesine bağlı Bektorya ve Dola Sılê ve Hestiya alanlarını rastgele bir şekilde bombalamıştır.”

NAZIMİYE’DE GİZLİK BİRLİĞE SABOTAJ: 1 ÖLÜ

Dersim’de ise“Şehit Ozan ve Şehit Roza Dersim Devrimci Hamlesi” kapsamında bir eylemin gerçekleştirildiği bildirildi. HPG-BİM, “Güçlerimiz, 21 Haziran günü saat 07.00’da Dersim’in Nazımiye ilçesine bağlı Şehit Delil mıntıkasında pusulama faaliyetleri yürüten işgalci TC ordusunun gizli bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür” dedi.

HAVA SALDIRILARI: “HERHANGİ BİR KAYBIMIZ YOK”

Açıklamada Türk devletinin gerillanın denetimindeki alanlara yönelik hava saldırılarına ilişkin de bilgiler yer aldı:

“İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 20 ve 21 Haziran günleri Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda;

20 Haziran günü saat 11.00 ile 12.00 arasında Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Dola Sılê alanını, 21 Haziran günü saat 16.00 ile 18.00 arasında ise Xakurke bölgesine bağlı Şekif tepesini bombalamıştır. İşgalci TC ordusunun düzenlediği bu bombardımanlarda herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır.”