23 yıldır ulaşılamayan Arslan'ın akıbeti soruldu

Amed'deki kayıp yakınları ve İHD, kendisinden 1997'dan itibaren haber alınamayan engelli Resul Arslan’ın akıbetini sordu.

Amed'de kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi üyeleri, eylemlerinin bu haftasında salgın nedeniyle internet üzerinden açıklama yaptı. Bu hafta 1997 yılında Mardin’in Dargeçit ilçesinin Bağözü köyünde çıkan çatışma sonrası kendisinden bir daha haber alınamayan engelli Resul Arslan’ın akıbeti soruldu.
Arslan’ın kaybedilmesi hikâyesini İHD Yönetim Kurulu üyesi Ercan Yılmaz anlattı.
GÖMÜLDÜ MÜ?
Yaşanan çatışma sonrası Arslan’a ulaşılamaması üzerine İHD Amed Şubesi’ne başvuran ailesinin verdiği bilgileri paylaşan Yılmaz, psikolojik tedavi gördüğü ifade edilen Arslan’ın evden pijamalı ve terlikle dışarı çıkmasının ardından kendisinden bir daha haber alınamadığını belirtti.
Bazı görgü tanıklarının Arslan’ı çatışma bölgesine yarım saat uzaklıktaki Ilısu köyü yakınında bulunan mezarlık civarında gördüklerini, ancak çatışma sonrası bölgeye yönelik askeri saldırı yapıldığı için aile bireylerinin Arslan’ı arayamadığını belirten Yılmaz, şöyle dedi:
"Adı geçen bölgede PKK militanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yer alan korucuların anlatımına göre ise, çatışmada yaşamını yitiren 7 kişi olduğu belirtilmiş. Resul Aslan’ın ailesi, gömülü olan 7 kişinin arasında çocukları Resul Arslan’ın da olabileceği şüphesini taşımaktalar. Ailesi, o tarihten beri Resul Aslan’dan bir daha haber alamadı.”