10 savaşçı Qamişlo’da tören ile son yolculuğuna uğurlandı

Şeddadê ve Til Hemîs direnişinde yaşamını yitiren 10 savaşçı, Qamişlo’da kitlesel bir şekilde son yolculuğuna uğurlandı.

10 Eylül’de Şedadê’de yaşamını yitiren YPG savaşçısı Elaa Abdullah (Dilşêr Qamişlo) ile 2013 yılında çetelerin saldırısı sonucu Til Hemîs’te yaşamını yitiren YPG savaşçıları Kadar Ezîz (Rojhilat), Mihemed Osman (Ehmed Qamişlo), Kadoz Esed (Sofî Serhad), Welîd Atçî (Hogir), Raman Mehmûd (Botan Cesûr), Kadar Çolî (Kadar), Mihemed Hesen (Serbest Hesen), Şêrewan Feath (Erdal Bexdad) û Ehmed Silêman Osman’ın (Ehmed Bakûr) cenazesi binlerce Qamişlolu, tarafından Enteriyê mahallesindeki Halkevinden alınıp “Şehit namirin” sloganları eşliğinde Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde cenazeler yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Tabutları omuzlayan halk, tören alanına getirmesi ile askeri tören düzenlendi.

Askeri törenin ardından Şehit Aileleri Meclisi adına konuşma yapan Gulîstan Elî Esed şunları söyledi: “Halklarımızın kanı, bölgeyi huzura kavuşturmak aktı. Bu mücadele sayesinde, çetelerin Rojava üzerindeki planları boşa çıktı. Şehit anaları, özgür ve onurlu bir yaşam için kızlarını ve oğullarını feda etti. Onların kanlarıyla bizim için güzel bir gelecek kuruluyor. Söz veriyoruz ki onların yolunun takipçisi olacağız.”

Müslüman Din Alimleri Birliği adına konuşan Kadar Ehmed, Rojava devriminin ilk gününden bugüne çetelerin burada kurulan sisteme saldırdığına değinerek şöyle devam etti: “Çeteler, en başta da Türk devleti, Öcalan’ın fikirleri sayesinde inşa ettiğimiz insanlık projemize saldırıyor. Rojava halkının iradesini kırmak istiyorlar. Biz diyoruz ki, bütün halklarımız bu planları boşa çıkaracaktır. Herkes bilsin ki İslam, barış ve birlik dinidir.”

Tören konuşma yapan YPG Komutanlarından Alaa Qamişlo, çetelerin halk iradesini hedef aldığını belirterek, “Çeteler, ağır silahlarıyla irademizi kıracaklarını tahmin ediyordu, bu hedefleri hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. Çünkü biz gücümüzü ve irademizi özgürlük felsefesinden alıyoruz. Bu yüzde her zaman kazanan biz olacağız” dedi.

Til Hemîs direnişinde yaşamını yitiren YPG Komutanlarından Devrim Qamişlo’nun babası ise telefon aracılığıyla törene katıldı. Şehit Devrim’in babası, şehit ailelerine başsağlığı diledi ve özgür Kürdistan sözü veren şehitlerin bunu kanlarıyla gerçekleştirdiğini belirtti ve “Onların kanlarıyla özgür bir Kürdistan kurulacak” dedi.

Şehitlere ait şahadet belgeleri, Şehit Aileleri Meclisi üyesi Zevîn Mihemed tarafından okunduktan sonra ailelerine teslim edildi.

Şehitlerin aileleri, çocuklarının şahadetleriyle onur duyduklarını ve onların mücadelelerinin takipçisi olacaklarını belirtti.

Törenin sonunda şehit cenazeleri sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.