GÖRÜNTÜLÜ

Sydney'de 9 Ekim Komplosu protesto edildi

Sydney’de Yeni Galler (NSW) Eyalet Parlamentosu önünde düzenlenen eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim Komplosu kınandı, özgürlük çağrısı yapıldı.

Avustralya'nın Sydney kentinde bulunan Yeni Galler (NSW) Eyalet Parlamentosu önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim Komplosu protesto edildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından organize edilen eylemde Greenleft Dergisi Editörü Peter Boyle bir konuşma yaptı. Boyle, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağır tecrit bir işkence uygulamasıdır ve insan hakları ihlalidir. Sayın Öcalan Kürt halkının lideri ve barışın da muhatabıdır. Nasıl ki Güney Afrika'da Nelson Mandela'nın özgürlüğü Apartheid rejimini sonlandırdıysa, Abdullah Öcalan'ın da özgürlüğü Ortadoğu'ya barışı getirecektir. Sayın Öcalan'ın insanlığın kurtuluşuna dair fikirleri, sadece Kürt halkı için değil, diğer halklar için de son derece önemlidir. Bu yüzden Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü barışa, adalete ve özgürlüğe giden yolu açacaktır. Bu büyük özgürlük savaşçısını hapsetseler de tecrit de uygulasalar, onun fikirlerini asla hapsedemezler" dedi.

DKTM adına basın açıklamasını okuyan Baran Söğüt ise “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecrit ve işkence sistemine son verilmelidir. Avustralya hükümetinden talebimiz, Kürt sorununun demokratik çözüm yolunu açacak bu girişime destek sunmasıdır. Barışa giden yol, Kürt halkının iradesi olan Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünden geçiyor" ifadelerini kullandı.

Avustralya Demokratik Kürt Toplum Federasyonu Eşbaşkanı Brûsk Ayveri de yaptığı konuşmada, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük kampanyasının ikinci aşamasında Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlamayı hedefliyoruz. Sonuç alıncaya dek bu mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" vurgusunda bulundu.