Gießen’de halk buluşması

Gießen’de düzenlenen panelle, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük ve Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında önümüzdeki süreçte neler yapılabileceği tartışıldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük Eylem Günleri kapsamında Gießen’de Kürt dostları ve Gießen Berçem Kadın Meclisi ile ortak bir panel organize etti.

Uluslararası Komplo’ya ve “Abdullah Öcalan’a Özgürlük ve Kürt Sorununa Çözüm” hamlesine ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldıktan sonra özgürlük hamlesine ilişkin bir anlatım yapıldı.

Uygulanan tecridin hiçbir benzeri olmadığı belirtilen panelde, tecridi kırmak ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlamak için başta Kürtler olmak üzere herkesin bu tarihi süreçte üzerine düşen sorumlulukları olduğu dile getirildi.

9 Ekim 1998’de Abdullah Öcalan’a yönelik başlatılan Uluslararası Komplo’nun ardından Ortadoğu’ya müdahale yapıldığı ve Kürt soykırımının tamamlanmak istendiği belirtilirken Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ile Kürt soykırımının durdurulacağı vurgulandı.

Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmanın Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyada yaşanan sorunlara çözüm olduğu ifade edilen panelde, hamle kapsamında önümüzdeki süreçte neler yapılabileceği de tartışıldı.