GÖRÜNTÜLÜ

Üç kentte 9 Ekim etkinlikleri

9 Ekim Komplosu ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen hamle çerçevesinde Berlin, Kassel ve Graz’da etkinlikler yapıldı.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de çok sayıda enternasyonalist devrimcinin katılımıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın reel sosyalizm analizi ve eleştirileri okundu.
Açılış konuşmasını yapan Gisela Natur, Kürt Halk Önderi’ne ve Kürt halkına karşı gerçekleştirilen 9 Ekim Komplosu’na dikkat çekerek, Abdullah Öcalan’ın 25 yıllık ağır
tecridini ve 42 aydır haber alınamamasını kınadı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin “her insanın umut hakkı vardır” kararını İmralı’da göz ardı ettiğini ve bu
duruma seyirci kalan Avrupa’nın sessizliğini eleştirdi.

Yapılan okumalarda Kürt Halk Önderi’nin Demokratik Uygarlık Manifestosu, Bir Halkı Savunmak ve Demokratik Uygarlık Çözümü: Uygarlık, Maskeli Tanrılar ve
Örtük Krallar Çağı gibi kitaplarından alıntılar yapıldı. Dinleyicilerin büyük ilgiyle dinlediği bu okuma, iki oturumda gerçekleşti. Alıntılardan özellikle dikkat
çeken bölümlerden biri Abdullah Öcalan’ın reel sosyalizm eleştirisi oldu. Okumalarda, Abdullah Öcalan’ın sosyalist hareketlerin tarihsel süreçte nasıl kapitalist sisteme entegre olduğunu, sosyal demokrasinin ve reel sosyalizmin kapitalizmin ömrünü uzattığı şeklindeki değerlendirmeleri büyük ilgi uyandırdı.

Okumanın ardından soru-cevaplar şeklinde tartışmalar geliştirildi.

KASSEL

 

Almanya’nın Kassel kentinde 26 yıldır tecrit altında olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için, Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve “Freiheit für Öcalan” (Öcalan’a Özgürlük” yazılı afişler kentin farklı bölgelerine asıldı.

GRAZ

Avusturya'nın Graz kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Kamuran Tanhan'ın katılımıyla halk toplantısı yapıldı.

Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantıda 9 Ekim Komplosu’nu ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridi değerlendiren Tanhan, dönemin İtalya Başkanı Massimo D'Alema'nın itirafı ile komplonun nasıl geliştiğinin bir kez daha gözler önüne serildiğini ifade etti.

Bu itiraflarla Kürt Halk Önderi’nin tespitlerinin doğrulandığını, 26 yıllık İmralı direnişi ve Kürt Özgürlük Hareketi’nin mücadelesi ile komplonun boşa çıkarıldığını ifade eden Tanhan, Ortadoğu'da yaşanan kriz ve kaosun çözümünün Abdullah Öcalan’ın Demokratik Ulus ve Ortadoğu Konfederalizmi olduğunu, Rojava’daki sistemin buna örnek olduğunu belirtti.