GÜNDEM 11 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu’nun yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilecek eylemler takip edilecek.

- AKPM üyesi Senatör Paul Gavan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün, Kürdistan halkı için barış ve adaletin sağlanmasında merkezi bir öneme sahip olduğunu belirtti.

- Abdullah Öcalan’ın İmralı işkence sisteminde ortaya koyduğu fikirlerin, dünyanın içinde yaşadığı tüm krizlere çözüm sunduğunu belirten Ramon Mantovani, “Onu esir alanlar yanıldı, onun fikirleri artık dünya çapında daha çok takdir ediliyor” dedi.

- İskoçya Sendikalar Birliği Kongresi (STUC), Dışişleri Bakanı David Lammy’e bir mektup göndererek, “Abdullah Öcalan için harekete geçin” dedi. STUC'dan Dave Moxham’da Abdullah Öcalan’ın ‘terörize’ edilemeyece söyleyerek, “O bir özgürlük savaşçısı" dedi.

- Kürt Halk Önderi üzerinde devam eden tecridin kanuni, ahlaki ve siyasi bir dayanağının olmadığını belirterek, “13 Ekim’de güçlü bir şekilde ‘tecride hayır’ diyeceklerini söyledi.

- PKK’nin mücadele tarihinde Bakûr alanının önemli bir yere sahip olduğunu belirten YJA Star Merkez Komutanlığı'ndan Batûfa Çekdar, “Bakûr alanı fedailerin savaş alanıdır. Düşman Bakûr alanını gerillasız bırakmak için binlerce işgal operasyonu yaptı” dedi. 

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Gazeteci Erdoğan Altan, Girê Spî ve Serêkanîyê'deki büyük direnişin büyük yankı uyandırdığını belirterek "Sömürgeci Türk devletinin saldırıları nefretle kınanırken, bu direniş Rojava devrimi ve Kürt ulusal direnişine olan sempatiyi daha da büyüttü" dedi.

- AKP’nin iktidarda olduğu 22 yıl boyunca Kürtler ve Kürt kültürü sistematik olarak saldırılara maruz kaldı. Birçok Kürt sanatçı tutuklanırken, Kürtçe şarkı söylediği için öldürülenler ve saldırıya uğrayanlar oldu.