Kadın milislerden Wan, Colemêrg ve İstanbul’da 9 Ekim eylemleri

Ateşin ve Güneş’in Kadın Milisleri (Milîsên Jinên Agir û Rojê), 9 Ekim Komplosu’nu kınamak amacıyla Wan, Colemêrg ve İstanbul’da eylemler düzenlediklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Ateşin ve Güneş’in Kadın Milisleri, “Colemêrg’in gazi mahallesinde timlerimiz gece erken saatlerde yol kapatma ve ateş yakma eylemleri gerçekleştirilmiştir. Uzun bi süre sonra işgalci polislerin saldırı sonucu timlerimiz anında karşılık vermiştir” dedi. 

9 Ekim gecesi Wan’ın Xaçort ve Altıntepe mahallelerinde de eş zamanlı eylemler yaparak, yolları kapattıklarını ve ateş yaktıklarını bildiren kadın milisler, “Altıntepe mahallemiz işgalci polislerin tarafından ablukaya alınmıştır. Bu ablukaya karşı timlerimiz daha önce hazırlıklı bi şekilde karşılık vermiştir.” diye ekledi.

Gever’deki eylemlere ilişkin ise şunlar ifade edildi:

“Gever’de Orman, Esentepe, Cumhuriyet, Kani Haydar, Göngür mahalleleri ve Yeni mahallede eş zamanlı eylemler gerçekleştirildi. 

Kani Haydar mahallemizde cami minaresinde Önder Apo’nun konuşmasını halkımıza dinletilmiştir. Sonrasında timlerimiz sokaklarda yürüyüşe geçmiş, halkımızda destek vermiştir.

Cumhuriyet (Zagros), Esentepe ve Göngür mahallelerimizde eş zamanlı yol kapatma ve kimlik kontrolü ve ateş yakma eylemleri yapılmıştır. Sabah saatlerine kadar sürmüştür.

Orman mahallemizde 9 Ekim gecesi mahallemizi işgal eden çevik kuvvet karakoluna sızma eylemi ile 3 koldan havai fişek eyp ve molotoflarla eylem yapılmıştır. Timlerimiz karakolun içine kadar girmiş, karakolun içinde bulunan jeneratör molotoflarla yakılmıştır. Destek için gelen işgalci polislere farklı bir noktada eyp ile vurulmuştur.

Korku içinde olan işgalciler etrafa biber gazı ve gerçek mermilerle saldırmışlardır.

9 Ekim komplosunu lanetliyoruz, Önder Apo’suz hiç bi yaşamı kabul etmiyoruz.”

Açıklamada, “Ayrıca İstanbul Esenyurt’ta bir polis aracına eylem düzenlendi” denildi.