YJK-S’den Basel yürüyüşüne çağrı

Tîrêjên Rojê kampanyası kapsamında yürüttükleri çalışmalarla İmralı’da süren direnişin bir parçası olduklarını belirten YJK-S, İsviçre’de yaşayan Kürt halkını ve dostlarını 12 Ekim’de Basel’de yapılacak büyük yürüyüşe davet etti.

Günlerdir İsviçre’nin birçok kentinde bilgilendirme stantları açarak İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemini halka anlatan İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S), yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

Rêber APO’ya yönelik yapılan Uluslararası Komplo 26. yılını geride bıraktı. Rêber APO’ya yönelik 9 Ekim 1998 tarihinde yapılan Uluslararası Komplo, bugün Ortadoğu’da ve Türkiye’de yaşananları anlamak için çok kritik bir tarihtir. Ortadoğu da yaşanan kaos, işgal ve savaş ile birlikte başta kadınlara olmak üzere halklara yönelik geliştirilen kırım politikası, tecavüz kültürünün en temel nedenlerini bu komploda görebiliriz. Emperyalist güçler ve Türkiye’deki derin devlet bağlantıları, Rêber APO üzerinden gerçekleştirdikleri komployla Türkiye ve Ortadoğu halkları arasındaki çatışmaları derinleştirmeyi amaçlamıştır. Bu komployla sadece Kürt halkının değil Ortadoğu’nun kaderine ve bölge halklarının geleceğine müdahale edilmiştir. Bu müdahalenin temel nedenlerinden biri de Önderliğin paradigmasının başta kadınlar olmak üzere tüm halklara alternatif sunması ve demokratik ulusun yaşam bulmasıdır.

Uluslararası Komplo’nun yıl dönümüne girdiğimiz bu süreçte, aynı zamanda Önder APO şahsında Kürt halkının imha ve inkarının hedeflendiği İmralı tecrit sisteminde Önderliğimize uygulanan tecrit ve izolasyon da 4. yılını doldurmaktadır. 26 yıldır eşsiz ve muazzam bir direniş sergileyen Rêber APO, duruşuyla komployu boşa çıkarmıştır. YJK-S olarak bizler de Önderliğimize yönelik insanlık dışı uygulamalara karşı öfkemizi her yerde ve her alanda eylemlerimizi ve örgütlenmemizi dahada büyüterek bu direnişin bir parçası olacağız. Direnişi büyütme kararlılığımız her zamankinden daha yüksektir.

TJK-E bünyesinde “Tîrêjên Rojê” kampanyası ile “Önder APO’ya Özgürlük, Kürt Sorunu’na Siyasi Çözüm” hamlemizin startını vermiştik. Bu kampanya ile Önderliğimizin perspektiflerini her bireye, her eve, her sokağa, her şehre, her ülkeye taşımaya kararlıyız. Tüm halklara bu perspektifleri bir güneş ışığı gibi yansıtmak için eylemsellikler sürecini başlatmış bulunmaktayız. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü birinci hedefimizdir. Bunun gerçekleşmesi için bulunduğumuz her alanda örgütlenmeyi ve direnişi yükselteceğiz. Uluslararası Komplo’da yer alan tüm işbirlikçi devletleri bir kez daha lanetliyoruz.

“Tîrêjên Rojê” kampanyasıyla 1-11 Ekim’de İsviçre’nin tüm kentlerinde çeşitli miting, panel, resim sergisi film gösterimleri ve çadır etkinlikleri ile alanlarda Önderliğimizin özgürlüğünü haykırmaya devam ediyoruz. 4 Eylül 2024'te İsviçre’nin Cenevre kentinde startı verilen “Tîrêjên Rojê” kampanyası ile Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşuncaya kadar durmayacağımızın sözü ve inancıyla İsviçre’nin tüm kentlerinde Önderliğin özgürlüğünü haykırıyoruz. Önder APO’nun paradigmasını tüm kadınlara ve halklara ulaştırmaya çalışıyoruz. Başta kadınlar olmak üzere tüm Kürt halkını, dostlarını ve demokratik çevreleri, Önderlik Hamlesini daha güçlü sahiplenerek mücadeleyi büyütmeye ve 12 Ekim’de saat 12.00'de Basel’de yapacağımız büyük Önderlik yürüyüşüne çağırıyoruz. Herkesi 12 Ekim Cumartesi günü De Wette Park’ta başlayacak olan yürüyüşte yerini almaya çağırıyoruz.