GÖRÜNTÜLÜ

9 Ekim Komplosu Solothurn'da kınandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkışıyla başlatılan 9 Ekim 1998 Uluslararası Komplosu İsviçre'nin Solothurn kentinde düzenlenen mitingle protesto edildi.

"Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" hamlesi kapsamında Bahnhofplatz'ta bir araya gelen kitlenin eylemi Ekim Ayı Şehitleri şahsında Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Solothurn Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-So) Eşbaşkanı Kaya Demir, 9 Ekim Komplosu sürecine ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Abdullah Öcalan'ın İmralı tecrit ve işkence sistemine rağmen büyük direniş sergileyerek halklar nezdinde bir paradigma yarattığını dile getiren Demir, "Önder Apo tüm insanlığa demokratik, kadın özgürlükçü ve ekolojik yaşam modelinin var olduğunu kanıtlamıştır. Yine bu kapsamda halklar nezdinde milyonları peşinden sürükleyen bu paradigma, Kürt halkının dostları tarafından sahiplenilerek bir hamle başlatılmıştır" diye konuştu.

Demir, 26 yıllık İmralı tecrit ve işkence sistemine karşı Kürt halkı ve dostlarının yürüttüğü "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" hamlesine değinerek, "Bu hamle 2'nci yılına girerken biz Kürdistanlılara düşen esas sorumluluk, bu hamleyi başarıya ulaştırmak olacaktır" dedi.

Ardından enternasyonalist aktivist Sinan Dersim, Almanca basın metnini okudu.

Eylemde 12 Ekim Cumartesi günü Basel kentinde "Tîrêjên Rojê" kampanyası kapsamında düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.