Şehit Xemgîn Heleb uğurlandı

İşgalci Türk devletinin 7 Ekim’deki saldırısında şehadete ulaşan HRE savaşçısı Xemqîn Heleb (Xelef El Dahir), Heleb'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin 7 Ekim günü saldırısında şehit olan Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) savaşçısı Şehit Xemqîn Heleb (Xelef El Dahir), Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelileri, Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) savaşçılarının katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. 

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Mahalleleri Direniş Şehitleri Şehitliği’ne giden halk ve savaşçılar, burada bir tören düzenledi.

Halep Askeri Meclisi Üyesi Zagros Heleb ve Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ayşe Hiso ve Şehit Xemgîn’in akrabası Îbrahîm El Şumerî birer konuşma yaptı.

Ayşe Hiso konuşmasında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasının tüm farklılıkları birleştirdiğine işaret ederek, bunun örneklerinden birinin de Arap Şumer kabilesinden olan Şehit Xemgîn olduğunu söyledi. Ayşe Hiso, “Şehit Xemgîn, şehadetiyle halkı birbirinden uzaklaştırmak isteyen baskıcı sistemlerin politikaların büyük bir darbe vurdu” dedi.

Şehit Xemgîn’in akrabası Îbrahîm El Şumerî de, “Mücadelemiz Şehit Ezîz Ereb’ten başladı ve Xelûf Mihemed’e kadar ulaştı. Önder Abdullah Öcalan’ın fizik özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Ardından Şehit Aileleri Meclisi yöneticisi Ewaş Çawîş, Şehit Xemgîn’in şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.

Şehit annelerin zılgıtları ve “Şehit Namirin” sloganları arasında toprağa verildi.

Xemqîn Heleb için yarın Şêxmeqsûd Mahallesi’nde taziyeler kabul edilecek.