Brighton’da ‘Demokratik Konfederalizm’ semineri

İngiltere’nin Brighton kentinde Kürtlerle Dayanışma Ağı tarafından “Demokratik Konfederalizm” konulu bir seminer düzenlendi.

Küresel düzeyde süren Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesi kapsamında enternasyonalistlerin oluşturduğu Brighton Kürtlerle Dayanışma Ağı ve Hamle Komitesi’nin katılımıyla bir seminer düzenlendi.

Uluslararası kamuoyunun dikkatini İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemine çekmeyi amaçlayan seminer, Friends Meeting House’da düzenlendi.

Seminerde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaklaşık 26 yıldır Türk devleti tarafından mutlak tecrit altında tutulduğu belirtilerek, “Buna rağmen, Abdullah Öcalan’ın fikirleri Kuzey ve Doğu Suriye’de gerçekleşen demokrasi, kadın özgürlüğü ve ekolojiye dayalı devrime ilham kaynağı olmaya devam ediyor” denildi. 

Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm paradigmasında yer alan “kadın özgürlüğü”, “ekoloji” ve “demokratik ulus” kavramlarının tartışıldığı seminerde, Abdullah Öcalan’ın ekonomiyle ilgili geliştirdiği perspektif  ve bunun Kuzey ve Doğu Suriye’deki kooperatif ve sendikal yapılanmaları nasıl etkilediği tartışıldı. 

Seminerde, Türk devletinin işgali altında olan Aluk’taki su istasyonunu sivilleştirmek üzere hayata geçirilen #Water4Rojava kampanyası hakkında da bilgi verildi.