GÖRÜNTÜLÜ

Bellinzona'da 9 Ekim Komplosu’na karşı yürüyüş ve miting

Bellinzona’da Kürt dostları öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş ve mitingde İmralı soykırım sistemi teşhir edilerek, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Köln’de yapılacak kitlesel yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

İsviçre Bellinzona’da “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesinin ve 9 Ekim Uluslararası Komplosu’nun yıl dönümleri dolayısıyla Kürt halkının dostları öncülüğünde yürüyüş ve miting gerçekleştirildi.

Bellinzona Özgürlük Heykeli önünde başlayan yürüyüş, Via Dogana parkına kadar sık sık atılan “Bijî Serok APO”, “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları ve zılgıtlar ile devam etti.

Eylemde “Liberta Per Öcalan Soluzione Per La Questione Curda” (Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm) pankartı ile birlikte PKK, KCK ve YPG flamaları açıldı.

 Via Dogana parkında Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecride ilişkin İtalyanca bilgilendirmeler yapıldı.

Sol sosyalist hareketlerin temsilcilerinin de destek verdiği yürüyüşte Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya dek eylemlerini büyüterek devam ettirme sözü veren gençler sloganlar ve alkışlar ile eylemi sonlandırdı. Eylemde ayrıca 16 Kasım’da Köln’de yapılacak büyük miting için katılım çağrısı yapıldı.