GÖRÜNTÜLÜ

Aarau’da Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için stant

İsviçre’nin Aarau kentinde Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-E) başlattığı Tîrêjên Rojê” Kampanyası çerçevesinde bilgilendirme standı açıldı.

Aarau Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" Hamle Komitesi, Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-E) başlattığı Tîrejen Roje” Kampanyası çerçevesinde İsviçre’nin Aargau Kantonu’na bağlı Aarau bölgesinde bilgilendirme standı açtı. 

Üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu flamaları ile donatılan stantta, Abdullah Öcalan’ın kitaplarının yanı sıra 26 yıllık İmralı soykırım sistemini anlatan broşürler yer aldı. 

Saat 13.00’dan 17.00’a kadar süren etkinlikte yüzlerce bildiri dağıtıldı. Standa halk yoğun ilgi gösterdi. 

TECRİT HUKUK İHLALİDİR

Stantta Almanca bir açıklama okunarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dünya çapında milyonlarca Kürt’ün “irademdir” diyerek sahip çıktığı siyasi bir lider olduğu ifade edildi. Dört yıla yakın bir süredir mutlak iletişimsizlik hali yaşandığına işaret edilen açıklamada, İmralı tecridinin Türk hukukunun ve uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğu belirtildi. 

SOKAK SOKAK PARADİGMAYI ANLATACAĞIZ

Daha sonra söz alan YJK-S (Yekîtîya Jinên Kurd Swîsre) Yürütme Kurulu Üyesi Ruken Demir, kadın hareketi olarak tecridi kırıp Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlayana kadar mücadele edeceklerini ifade etti. Tîrêjên Rojê Kampanyası kapsamında Avrupa’da sokak sokak Abdullah Öcalan’ın paradigmasını tanıtıp anlatacaklarını söyleyen Ruken Demir, halkı Özgürlük Hamlesi kapsamında 12 Ekim’de saat 12:00’da Basel Kantonu’nda gerçekleştirilecek büyük eyleme katılmaya davet etti. 

MÜCADELEYİ EN ÜST SAFHAYA TAŞIYACAĞIZ

CDK-S (Civaka Demokratîk a Swîsre) Eşbaşkanı Dilan Çetinkaya da, hamleyle birlikte Abdullah Öcalan’ın dünya çapında tanınırlığının arttığını belirterek, “Önderliğin özgürlüğü sağlanana kadar mücadeleyi en üst safhaya taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu. Dilan Çetinkaya da 12 Ekim’de Basel Kantonu’da gerçekleştirilecek olan yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Açıklamaların ardından kitle, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Jin Jiyan Azadî” sloganları attı.