TJK-E, komploya karşı alanlara çağırdı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), komploya karşı eylem planlamasını açıklayarak, 10-11-12 Ekim günlerinde herkesi alanlara çağırdı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük Uluslararası 9 Ekim Komplosu'na ilişkin yazılı açıklama yaptı, eylem planlamasını duyurdu.

Açıklamada komplo ve tecride karşı şehit düşenler anıldı.

"Kürt kadınları, halkı ve dostları Önder Apo şahsında Kürt halkına dayatılan soykırım saldırılarına karşı 26 yıldır kesintisiz mücadele içinde olmuş, Önder Apo’nun özgürlüğünü kendi özgürlükleri saymışlardır" denilen açıklamada şöyle devam edildi:

"Kürt kadını yakaladığı özgürlük ve eşitlik düzeyini Önder Apo’nun kadın özgürlük felsefesi ve düşüncelerine borçludur. 9 Ekim 1998 Komplosu Kürt halkı ve kadınlar tarafından bir onur ve özgürlük mücadelesine dönüşmüştür. Kadınların 'Jin, Jiyan, Azadi' şiarıyla geliştirdiği bu özgürlük mücadelesi bir halkın başkaldırı ve direniş geleneği olmuştur.

ABD ve bölge güçleri faşist Türk devletinin jandarmalığında 9 Ekim Komplosu ile Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmeyi amaçlamış, bununla Kürt sorununu çözümsüz bırakarak, kaos ve krizi Ortadoğu ve Kürdistan merkezli derinleştirmek istemişlerdir. Ortadoğu ve Kürdistan merkezli yaşatılan bu kaos ve kriz siyasetini aşmak için Önder Apo demokratik Ortadoğu konfederalizmini geliştirmiş ve bu çerçevede eşitlik, özgürlük ve demokrasi ekseninde halkların, kadınların, inançların ve farklı kültürlerin bir arada yaşayacağı ve yaşamı kuracağı bir sistemi öngörmüş ve örmüştür. Bunun içindir ki 9 Ekim Komplosunu boşa çıkartmanın ve Ortadoğu’da barışı inşa etmenin tek ve biricik yolu 3. Yol temelinde demokratik, kadın özgürlükçü ve ekolojik paradigmayı yaşamsallaştırmaktan geçmektedir.

Bu bilinç ve sorumlulukla; uluslararası komplonun başlangıç tarihi olan 9 Ekim Komplosuna karşı yürüttüğümüz mücadeleye başta Kürt kadınların, Kürdistanlıların, demokratik, sosyalist ve anti kapitalist tüm güçlerin aktif bir katılım gerçekleştirmesinin ve komplocu güçleri lanetlemesinin ve büyük öfkesini göstermesinin zamanıdır. 'Önder Apo’ya fiziki özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm' hamlesi  hamlesi kapsamında başlattığımız 'Tirejen Roje' kampanyası ile mücadeleyi yükseltmeye ve özgürlük zamanını yaratmaya, bugün her zamankinden daha yakınız.  Bu aynı zamanda işgale, faşizme, soykırıma, kadın kırımına ve doğamızın yıkım ve talanına verilecek en büyük cevap olacaktır.
Başta Avrupa Konseyi ve CPT olmak üzere böylesi bir süreçte rol oynaması ve görevlerini yapması gereken uluslararası kurumları, sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Bu kurumların içinde oldukları sessizlik ve sadece izleyen bir pozisyonda olmasını asla kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz.

Bu temelde 10-12 Ekim tarihleri arasında Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) öncülüğünde 'Tirejen Roje' kampanyası kapsamında yapılacak olan eylemlere herkesi büyük bir sorumlulukla katılmaya çağırıyoruz. Kürtlerin birlik ve dayanışma gününe dönüşen komployu protesto etme günü, aynı zamanda bugün enternasyonal bir dayanışma ve mücadele birliği temelinde tüm insanlığın saf tutacağı bir hesaplaşma gününe dönüşmüştür. Bu temelde tüm enternasyonal güçleri bulundukları yerde eylemlere katılma ve özgürlük saflarında yer almaya çağırıyoruz.

Komplocu güçlerden hesap sormak için Kürt kadınları başta olmak üzere tüm halkımız 12 Ekim’de alanlarda öfkelerini yükseltecektir. Uluslararası komployu boşa çıkartan en temel güçlerden biri olan kadınlar, büyük bir özveri ile özgürlük mücadelesini Önder Apo’nun özgürlüğünde her daim görecek ve böyle de yaşayacaktır. Kürt kadınlarının öncülüğünde büyüyen mücadelemiz, İmralı işkence sistemini parçalayarak Önder Apo’nun özgürlüğü için büyük bir inançla alanlarda faşizme gereken dersi verecektir."

EYLEM PLANLAMASI

TJK-E öncülüğünde yapılacak eylem planlaması şöyle açıklandı:


"FRANSA
Info-Standları açılacak şehirler;
PARIS
STRASBOURG
REMIS
TOULOUSE


ALMANYA
Aurich/Oldenburg
Resim Sergisi
Saat: 15.00
Yer: Şehir merkezi/Vera Moda'nın yanı


Kiel
Çadır Info Stanı
Saat: 13.00
Yer: Asmus Bremer Platz
________________


10 EKİM 2024

DANİMARKA
Info çadır
Saat 15.00
Yer: Kopenhag

ALMANYA
Hannover
Önderliğin resim sergisi
Saat: 15.00
Yer: HBF istasyonun


İNGİLTERE
10 Ekim 2024
Merkezi eylem
London
Saat: 12:00
Yer: Tottenham Court Road Station, London

BASIN AÇIKLAMASI

Saat: 13:00
Yer: Houses of Parliament, London, SW1A 1AA
_______________

11 EKİM 2024

ALMANYA
Münster
Miting
Saat: 16.30
Yer: Hauptbahnhof
__________________

12 EKİM ETKİNLİKLERİ

FRANSA
Paris
Yürüyüş
Yer: Republique
Saat: 14.00

Marsilya
Yürüyüş
Yer: Canabier
Saat: 13.00

Nantes
Yürüyüş
Yer: Place du Commerc
Saat: 13.00

Rennes
Yürüyüş
Yer: Colimber meydanı
Saat: 13.00

Bordeaux
Yürüyüş
Yer: Stalingrad
Saat: 15.00

İSVİÇRE

Basel
Yürüyüş
Saat: 13.00
Yer: De Wette Park, Basel
(SBB karşısındaki park)

AVUSTURYA
 
Viyana
Yürüyüş
Saat: 16.00
Yer: Parlament 1010 Viyana

ALMANYA

Frankfurt
Yürüyüş
Saat: 13.30
Yer: Alter Oper


Dresden
Yürüyüş
Saat: 14.00
Yer: Altmarkt Galerie önü

Stuttgart
Yürüyüş
Saat: 13.00
Yer: Lautenschlager Straße

Kiel
Yürüyüş
Saat: 16.00
Yer: Hauptbahnhof

Düsseldorf
Yürüyüş
Saat: 14.00
Yer: DGB Haus/Friedrich-Ebert-Str.

Hamburg
Saat: 15.00
Yer: Altona Mercado önü

Kassel
Yürüyüş
Saat: 16.00
Yet Hauptbahnhof

BELÇİKA
Brüksel
Saat:12.00
Yer: Porte de Namur

HOLLANDA
Amsterdam
Saat:13.00
Yer: Leidseplein

İSVEÇ

Stockholm
Saat: 14.00
Yer: Norrabantorget

NORVEÇ

Oslo
Saat: 14.00
Yer: Jernbanetorget 1."